Смачний, ситний і ніжний салат, який спершу багато хто сприймає як м'ясний, не розпізнаючи в ньому баклажан.
Інгредієнти:
4 шт. середніх баклажани,
4 варених яйця,
1 цибулина,
майонез для заправки салату,
сіль,
чорний мелений перець,
оцет та дрібка цукру (для маринування цибулі)
Приготування:
Баклажани почистити від шкірки та порізати соломкою.
Скласти їх у якийсь глибокий посуд, додати жменю солі, залити холодною водою та залишити на 10 хвилин, щоб вийшла гіркота.
Потім воду з сіллю злити, баклажани промити від солі та викласти на рушничок, щоб дещо їх просушити.
Посмажити баклажани з додаванням невеликої кількості олії до золотистого кольору, залишити холонути.
Цибулю порізати тонкими півкільцями та замаринувати. Я мариную так: заливаю кип'ятком на 1 хвилину, зливаю кип'яток та промиваю її холодною водою, потім воду відціджую, додаю дрібку солі, цукру і трішки оцту (все за власним смаком).
Яйця порізати соломкою або кубиками.
Змішати всі три інгредієнти:
Заправити салат невеликою кількістю майонезу, додати за смаком сіль та чорний мелений перець.
Ще один варіант салату з баклажанів: https://palpatina.blogspot.com/2022/08/blog-post_9.html
Немає коментарів:
Дописати коментар