середа, 18 листопада 2020 р.

Салат з баклажанів з яйцем та маринованою цибулею


Смачний, ситний і ніжний салат, який спершу багато хто сприймає як м'ясний, не розпізнаючи в ньому баклажан.


Інгредієнти:

4 шт. середніх баклажани,

4 варених яйця,

1 цибулина,

майонез для заправки салату,

сіль,

чорний мелений перець,

оцет  та дрібка цукру (для маринування цибулі)


Приготування:

Баклажани почистити від шкірки та порізати соломкою.


Скласти їх у якийсь глибокий посуд, додати жменю солі, залити холодною водою та залишити на 10 хвилин, щоб вийшла гіркота.


Потім воду з сіллю злити, баклажани промити від солі та викласти на рушничок, щоб дещо їх просушити.


Посмажити баклажани з додаванням невеликої кількості олії до золотистого кольору, залишити холонути.


Цибулю порізати тонкими півкільцями та замаринувати. Я мариную так: заливаю кип'ятком на 1 хвилину, зливаю кип'яток та промиваю її холодною водою, потім воду відціджую, додаю дрібку солі, цукру і трішки оцту (все за власним смаком).


Яйця порізати соломкою або кубиками.


Змішати всі три інгредієнти:



Заправити салат невеликою кількістю майонезу, додати за смаком сіль та чорний мелений перець.




Ще один варіант салату з баклажанів: https://palpatina.blogspot.com/2022/08/blog-post_9.html

Немає коментарів:

Дописати коментар