Для того, щоб зрозуміти справжній смак фейхоа, потрібно приготувати з нього це варення і закохатися в нього на все життя.
Інгредієнти:
1 кг фейхоа,
1 кг цукру (або менше, залежно від способу та строку зберігання варення)
Приготування:
Плоди фейхоа помити, дати стекти воді
Перемолоти їх на м'ясорубці (разом зі шкіркою).
Змішати з цукром. Кількість цукру залежить від того, як і скільки далі буде зберігатися варення:
якщо в холодильнику протягом тривалого строку - змішуємо фейхоа з цукром у пропорції 1:1;
якщо варення буде з'їдатися протягом найближчих кількох днів або зберігатися у морозилці - цукру можна додати небагато, за смаком.
Розкласти у порційний посуд, сховати в холодильник чи морозилку.
Коли варення стоїть у холодильнику, верхній шар коричневіє, однак це жодним чином не впливає ні на його смак, ні на якість.
Замороженим таке варення є чудовою варіацією плодово-ягідного морозива з незвичним смаком та цікавим салатовим кольором.
Немає коментарів:
Дописати коментар