неділя, 15 листопада 2020 р.

Оладки з фаршем "Ліниві біляші"

 


Лінива альтернатива біляшам, яка смакує і в гарячому, і в холодному вигляді.

Інгредієнти:

0,5 л кефіру (або сироватки, або кислого молока);

1,5 стол. ложки цукру;

0,5 чайної ложки соди;

1 яйце;

0,5 чайної ложки солі;

0,5 чайної ложки приправи (хмелі-сунелі або для шашлику) - за бажанням;

300 г м'ясного фаршу;

трішки зеленої цибулі (за бажанням);

борошно

Приготування:

До 0,5 л кефіру додати 1,5 стол. ложки цукру та 0,5 чайної ложки соди, перемішати. Сода має погаситися в кефірі - з'явиться пінка. 

До кефірної маси додати 1 яйце, 0,5 чайної ложки приправи та 0,5 чайної ложки солі.


Далі до тіста додати дрібно порізану зелену цибулю і 300 г м'ясного фаршу. Фарш розтовкти товкачкою для картоплі, щоб не було комочків.

Додати борошно, щоб вийшла густа маса, яка при викладанні на сковорідку практично не буде розтікатися (кількість борошна залежить від того, на чому готувати - на кефірі, сироватці чи кислому молоці, адже їх густина різна).

Смажити на невеликій кількості олії.





Немає коментарів:

Дописати коментар