неділя, 12 жовтня 2025 р.

Кунжутне печиво

Печиво приготування якого займає зовсім небагато часу, а результат радує чудовим хрустким, кунжутним смаком.


Інгредієнти:

50 г м'якого вершкового масла

120 г цукру

1 яйце

Дрібка солі

1 ч.л. лимонного соку або оцту

70 г борошна 

0,5 ч.л. розпушувача для печива

160 г насіння кунжуту (залежно від консистенції тіста, можна додати кунжуту більше; я ще додаю жменю насіння соняшника)


Приготування:

М'яке вершкове масло розтерти з цукром, додати яйце і сіль, збити.

Борошно змішати з розпушувачем, частинами додати до масляно-яєчної суміші, все гарно перемішуючи.

Додати кунжут, перемішати.

Деко застелити пергаментом для випічки. Ложкою викладати тісто на пергамент у формі млинців, залишаючи відстань між пасивами не менше 2 см, бо в процесі випікання печиво "розпливеться".

Випікати при т-рі 180 град. С до легкого зарум'янення.

Дати печиву вихолонути.

У мене печиво розкинулося так, що вийшов суцільний корд на все деко. Тому просто поламала його по лініям, де печивка "притулилися" одне до одного.




Немає коментарів:

Дописати коментар