Ще один дуже вдалий рецепт тіста для галети на основі кисломолочного сиру..
Інгредієнти:
300 г кисломолочного сиру
2 яцйя
дрібка солі
2 жмені цукру (якщо галета буде з солодкою начинкою)
0,5 ч.л. соди
борошно (скільки візьме, але тісто має бути не занадто тугим)
Начинка: ягоди-фрукти або сир+овочі (помідори, перець)
Приготування:
Всі інгредієнти для тіста перемішати, замісити тісто, залишити його на 15-20 хв. "відпочити".
Особисто мені зручніше з такої кількості тіста робити 2 галети середнього розміру з тоненьким шаром тіста.
Розкачувати тісто в формі кола одразу на пергаменті, пергамент попередньо притрусити борошном.
Тісто теж зверху притрушувати борошном, щоб не прилипало до качалки.
Розкачувати тонко, приблизно 3-5 мм.
Якщо начинка буде фрукти/ягодт, то на розкачане тісто посипати 2 ст.л. крозхмалю, змішаного з 2 ст. л цукру. Зверху викласти начинку, посипати її цукром (або цукор+кориця).
Якщо начика овочева, то змастити тісто (не доходячи 2 см до краю) сиром (крем-сир чи кисломолочний сир+сіль+спеції, зелень) та зверху нього викласти тонко нарізані овочі. Присолити.
Загнути 2 см краю тіста по всьому периметру кола.
Випікати при т-рі 180 град. С приблизно 40 хв. Часу на випікання можк піти більше, оскільки це залежаить від товщини тіста, начинки, властивостей духовки. Як орієнтир - загнуті краї галети мають стати злегка золотистого кольору.
Немає коментарів:
Дописати коментар