Дуже легкий в приготуванні пиріг, не потребує багато часу. Чудовий варіант для повсякденної випічки до чаювання.
Інгредієнти:
130 г борошна
3 яйця
120 г олії (без запаху) або розтопленого вершкового масла
3 ст. л. какао
75 г цукру (можна менше)
2 ч.л. розпушувача
дрібка солі
Для начики (кількість орієнтовна, можна брати більше, а щодо кількості цукру і яєць краще орієнтуватися на якість сиру та на власний смак):
кисломолочний сир - 300 г
яйця - 1 шт.
цукор - 100 г
вишні без кісточки - 300 г
Приготування
Для тіста: яйця збити з цукром та сіллю, додати олію (чи розтоплене масло) та знову збити.
Борошно перемішати з какао та розпушувачем, невеликими порціями легенько вмішати в яєчну суміш.
Для начинки: кисломолочний сир гарно перемішати з яйцем та цукром (можна перебити блендером до однорідної маси, але це необов'язково).
Вишні відцідити від зайвої рідини.
Форму для випікання застелити пергаментом чи фольгою (якщо фольгою, то змастити її олією та припорошити борошном).
Вилити в форму половину тіста і розрівняти його. На тісто викласти сирну начинку, а поверх сиру - вишні. Зверху вилити залишок тіста, легенько його розрівняти.
Випікати при т-рі 180 град. С до готовності (перевірити дерев'яною шпажкою, а також оріжнтуватися на край пирога - він має трішки відстати від форми/пергаменту.
Немає коментарів:
Дописати коментар