200 г борошна
25 г цукру
дрібка солі
100 г сметани (або грецького йогурту)
100 вершкового маса (холодного)
Для посипки під начинку:
50 г цукру
20 г кукурудзяного крохмалю
Начинка:
будь-які ягоди, фрукти (яблука, сливи. абрикоси, персики і т.д.)
Приготування:
200 г борошна змішати з 25 г цукру, друбкою солі.
На крупній тертці натерти холодне масло, перетерти з борошном на крихту.
Додати сметану, замісити тісто та покласти його в холодильник, щоб охолонуло і стало твердим.
Папір для випічки злегка припорошити борошном, розкачати на ньому тісто в коло. Товщина тіста має бути приблизно 3 мм.
Відступивши від краю 2 см, посипати тісто сумішшю цукру з крохмалем ( 50 г цукру + 20 г крохмалю).
Поверх цукрово-крохмальної посипки викласти начинку (не доходити до краю тіста 2 см).
Край тіста (2 см) завернути поверх начинки.
Випікати при т-рі 200 град. С приблизно 30 хв.
За бажанням, готову галету посипати цукровою пудрою.
Немає коментарів:
Дописати коментар