пʼятниця, 7 лютого 2025 р.

Галета з пісочного тіста (на сметані та маслі)

 


200 г борошна

25 г цукру

дрібка солі

100 г сметани (або грецького йогурту)

100 вершкового маса (холодного)


Для посипки під начинку:

50 г цукру

20 г кукурудзяного крохмалю


Начинка:

будь-які ягоди, фрукти (яблука, сливи. абрикоси, персики і т.д.)


Приготування:

200 г борошна змішати з 25 г цукру, друбкою солі.

На крупній тертці натерти холодне масло, перетерти з борошном на крихту.

Додати сметану, замісити тісто та покласти його в холодильник, щоб охолонуло і стало твердим.

Папір для випічки злегка припорошити борошном, розкачати на ньому тісто в коло. Товщина тіста має бути приблизно 3 мм.

Відступивши від краю 2 см, посипати тісто сумішшю цукру з крохмалем ( 50 г цукру + 20 г крохмалю).

Поверх цукрово-крохмальної посипки викласти начинку (не доходити до краю тіста 2 см).

Край тіста (2 см) завернути поверх начинки.

Випікати при т-рі 200 град. С приблизно 30 хв.

За бажанням, готову галету посипати цукровою пудрою.



Немає коментарів:

Дописати коментар