Бісквіт готується дуже швидко, має досить щільну структуру (не повітряний). Особисто для мене, як любителя горіхів, цей рецепт є справжньою знахідкою.
За бажанням, готовий бісквіт можна перемастити кремом, або ж їсти як пиріг, просто порізавши його на шматочки.
300 г мелених грецьких горіхів
5 яєць
100 г цукру
10 г розпушувача для печива
дрібка солі
Крем (за бажанням):
варене згущене молоко;
або варене згушене молоко + вершкове масло;
або варене згущене молоко + збиті вершки
Приготування:
Мелені горіхи перемішати з яйцями, цукром, сіллю, розпушувачем до однорідного стану.
Форму, яка підходить для мікрохвильової печі (у мене - скляна), змастити вершковим маслом. Якщо форма силіконова, то змащувати її не потрібно.
Викласти тісто у форму та готувати його у мікрохвильовці близько 7 хв. на потужності 1000Вт. Якщо потужність мікрохвильовки менша - трішки збільшити час приготування.
Готовність бісквіту перевіряти дерев'яною шпажкою чи зубочисткою - вона має залишитися сухою після проколювання бісквіту.
Немає коментарів:
Дописати коментар