вівторок, 1 жовтня 2024 р.

Горіховий бісквіт без борошна в мікрохвильовці

 

Бісквіт готується дуже швидко, має досить щільну структуру (не повітряний). Особисто для мене, як любителя горіхів, цей рецепт є справжньою знахідкою.

За бажанням, готовий бісквіт можна перемастити кремом, або ж їсти як пиріг, просто порізавши його на шматочки.


300 г мелених грецьких горіхів

5 яєць

100 г цукру

10 г розпушувача для печива

дрібка солі


Крем (за бажанням):

варене згущене молоко;

або варене згушене молоко + вершкове масло;

або варене згущене молоко + збиті вершки


Приготування:

Мелені горіхи перемішати з яйцями, цукром, сіллю, розпушувачем до однорідного стану.

Форму, яка підходить для мікрохвильової печі (у мене - скляна), змастити вершковим маслом. Якщо форма силіконова, то змащувати її не потрібно.

Викласти тісто у форму та готувати його у мікрохвильовці близько 7 хв. на потужності 1000Вт. Якщо потужність мікрохвильовки менша - трішки збільшити час приготування.

Готовність бісквіту перевіряти дерев'яною шпажкою чи зубочисткою - вона має залишитися сухою після проколювання бісквіту.

Немає коментарів:

Дописати коментар