пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

Соус "Сацебелі" (консервація). Дуже смачний!

 


Неймовірно смачний соус з ідеальною консистенцію та збалансованим, пряним смаком.


2 кг помідор

0,5 кг солодково перцю (вказана вага вже чищеного перцю)

1-2 шт. пекучого перцю (за бажанням)

2 головки часнику

1 пучок базиліку або кінзи (хто що любить)

1 пучок петрушки

2 ч.л. приправи "Хмелі-сунелі" (обов'язково!!!)

1 ст. л солі

200 г цукру

80 г оцту 9%-го


Усі овочі та зелень перемолоти і варити 30 хв. За бажанням, можна перебити соус блендером для більш одноріжної текстури. 

Потім додати сіль, цукор, оцет і хмелі-сунелі. Перемішати і проварити ще хвилин 10-15.

Зарити у стерилізовані банки.

Немає коментарів:

Дописати коментар