Рецепт дуже легкий в приготуванні та займає мінімум часу. Баклажани можна їсти через кілька годин після приготування. Готову страву можна заморозити - після розморожування смак не втрачається.
1 кг баклажанів
1 цибулина
1 головка часнику
5 ст. л. олії
5 ст.л. оцту
2 ст.л. цукру
1 ч.л. солі
За бажанням, баклажани почистити від шкірки (це не обов'язково, просто страва матиме кращий колір). Недовго проварити їх у воді, в яку додано трішки оцту. Важливо не переварити, тобто баклажани мають бути пружними, а не м'якими!
Вийняти баклажани з води (воду не віддавлювати), дати охолонути, після чого нарізати їх довільними шматочкми.
Додати тонко нарізану цибулю, давлений чи тертий часник, олію, оцет, сіль, цукор. Все гарно перемішати та залишити в холодильнику на кілька годин.
P.S. Можна баклажани спочатку ще сирими порізати, а потім проварювати - виходить не менш смачно.
Немає коментарів:
Дописати коментар