пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

Баклажани мариновані (швидке приготування)

 

Рецепт дуже легкий в приготуванні та займає мінімум часу. Баклажани можна їсти через кілька годин після приготування. Готову страву можна заморозити - після розморожування смак не втрачається.


1 кг баклажанів

1 цибулина

1 головка часнику

5 ст. л. олії

5 ст.л. оцту

2 ст.л. цукру

1 ч.л. солі


За бажанням, баклажани почистити від шкірки (це не обов'язково, просто страва матиме кращий колір). Недовго проварити їх у воді, в яку додано трішки оцту. Важливо не переварити, тобто баклажани мають бути пружними, а не м'якими! 

Вийняти баклажани з води (воду не віддавлювати), дати охолонути, після чого нарізати їх довільними шматочкми.

Додати тонко нарізану цибулю, давлений чи тертий часник, олію, оцет, сіль, цукор. Все гарно перемішати та залишити в холодильнику на кілька годин.


P.S. Можна баклажани спочатку ще сирими  порізати, а потім проварювати - виходить не менш смачно.

Немає коментарів:

Дописати коментар