Цей рецепт перевірений мною неодноразово та залишився для подального викристання, оскільки тісто приємне в роботі, тонко розкачується, смачне, гарно підходить для заморозки.
600 г борошна (буде використовуватися двома частинами 450+150)
2 яйця
1 ч.л. солі
60 мл олії
190 мл гарячої води (не окропу)
До 450 г борошна додати 2 яйця, 1 ч.л. солі та все перемішати.
Окремо 190 мл гарячої води змішати з 60 мл олії, додати до борошна з яйцями, теж перемішати.
Додати залишок борошна (150 г) - краще додавати його частинами, можливо потрібна буде не вся кількість.
Тісто має бути м'яке, не липнути до рук.
Зліплені вареники можна морозити - вони не розтріскуються при варінні після заморожування.
Варіація з цього тіста: при приготуванні в тісто додати сухий мак.
Один з варіантів начинки для тіста з маком - кисломолочний сир з яйце, цукром та шматочкими кураги чи родзинками.
Немає коментарів:
Дописати коментар