пʼятниця, 6 вересня 2024 р.

Тісто для вареників (на гарячій воді)


Цей рецепт перевірений мною неодноразово та залишився для подального викристання, оскільки тісто приємне в роботі, тонко розкачується, смачне, гарно підходить для заморозки.


600 г борошна (буде використовуватися двома частинами 450+150)

2 яйця

1 ч.л. солі

60 мл олії

190 мл гарячої води (не окропу)


До 450 г борошна додати 2 яйця, 1 ч.л. солі та все перемішати.

Окремо 190 мл гарячої води змішати з 60 мл олії, додати до борошна з яйцями, теж перемішати.

Додати залишок борошна (150 г) - краще додавати його частинами, можливо потрібна буде не вся кількість.

Тісто має бути м'яке, не липнути до рук.

Зліплені вареники можна морозити - вони не розтріскуються при варінні після заморожування.

Варіація з цього тіста: при приготуванні в тісто додати сухий мак.

Один з варіантів начинки для тіста з маком - кисломолочний сир з яйце, цукром та шматочкими кураги чи родзинками.




Немає коментарів:

Дописати коментар