Насичений смак лимону та повітряна крихта тіста - ідеальна лимонна випічка!
З однієї порції виходить пиріг товщиною близько 1 см на все деко від духовки (30*40 см).
У меншій формі пиріг буде вищим (відповідно, буде інший час випікання), або можна зробити пиріг з половини порції.
Інгредієнти для тіста:
200 г вершкового масла
0,5 ч.л. солі
100 г цукру
500 г борошна
Начинка:
5 лимонів
450 - 500 г цукру
Приготування:
Масло потерти на крупній тертці та змішати з борошном. Також туди додати сіль та цукор, все перетерти руками на крихту. Саме таким буде тісто для пирога, більше з цією крихтою нічого робити не потрібно.
Далі потрібно приготувати начинку:
Лимони помити, порізати на шматочки та обов'язково вийняти кісточки. Якщо лимон товстошкірий, то можна шкірку обчистити та видалити з неї білу частину (оскільки вона може дати гірчинку), а для начинки використати сам лимон та жовту цедру з нього.
Лимон з шкіркою перемолоти через м'ясорубку або подрібнити на пюре блендером та змішати з цукром.
На дно форми рівномірним шаром насипати 3/4 тіста (борошняно-масляної крихти). Розрівнювати крихту потрібно акуратно, не втрамбовуючи її.
Зверху ложкою невеликими порціями вилити начинку, також акуратно її розрівнюючи, щоб не встрамбовувати крихту та перемішувати начинку з нею.
Поверх начинки рівномірним шаром посипати залишок тіста.
Випікати при т-рі 180° С приблизно 50 хвилин. Пиріг стане злегка золотавим, по крям почне темніти начинка.
Готовий пиріг ще у формі розрізати на порційні шматочки, щоб зручніше було їх звідти діставати і пиріг не ломався. Якщо ж принципово, щоб пиріг був цілий, тоді краще пекти його у роз'ємній формі і вистеляти її пергаментом.
Залишити пиріг до вихолонення (якщо вистачить терпіння).
Немає коментарів:
Дописати коментар