Інгредієнти:
1-2 сирих скумбрії (якщо риба заморожена, то краще розморожувати її в холодильнику, так вона буде менш м'якою)
Маринад (з розрахунку на 2 скумбрії):
0,5 л води
2 ст.л. солі (без вершка!!!)
1 ст.л. цукру
1 лавровий листок
3 горошини духмяного перцю
7 горошин чорного перцю
0,5 ч.л. коріандру
1 шт. гвоздики (за бажанням)
1 ст.л. з верхом гострої гірчиці (готової)
1 ст.л. олії
Приготування:
Зварити маринад:
До води додати сіль, цукор та спеції. Довести до кипіння та провадити 2-3 хвилини. Зняти з вогню та додати гірчицю і олію. Все перемішати до однорідного стану та залишити маринад, щоб він повністю вихолов.
Тим часом скумбрію почистити, промити та, за бажанням, видалити центральну кістку. Порізати рибу на шматочки.
Скласти рибу у посуд, в якому вона буде маринуватися, залити маринадом.
Акуратно перемішати, щоб кожен шматочок риби був оточений рідиною. Залишити в холодильнику на 8 годин для маринування.
Після цього скумбрія вже готова, можна смакувати.
Немає коментарів:
Дописати коментар