Легкий рецепт від Dina`s Kitchen, яким вже неодноразово користувалася. Для мене він особливо актуальний для приготування на велику компанію, оскільки займає мінімум часу.
Інгредієнти на ціле деко від духовки:
2 кг курячих крилець чи верхньої частини крила
6 ст.л. крохмалю (бажано кукурудзяний)
сіль
приправи за смаком
Також потрібен пакет, щоб перемішати крильця з крохмалем та спеціями.
Соус (за бажанням, можна без нього або використати інший соус)
50 мл меду
70 мл кетчупу класичного
часник (за бажанням)
1 ч.л. олії
1-2 ст.л. лимонного соку
1,5 ст.л. соєвого соусу
імбир (за бажанням)
Приготування:
З крилець відрізати гострий кінчик - його використовувати не будемо.
За бажанням, також крильце можна розрізати навпіл - будуть менці шматочки. Якщо використовуємо верхню частину крила, то з неї нічого відрізати не потрібно.
В окремому посуді змішати крохмаль, сіль та спеції.
Половину крилець перекласти в пакет та висипати туди половину крохмалю зі спеціями.
Тримаючи пакет так, щоб з нього нічого не висипалося, гарно отрусити його вміст, щоб крильця рівномірно вкрилися шаром крохмалю. Викласти крильця на деко, застелене пергаментом для випікання.
Перетрусити в пакеті другу частину крилець з крохмалем,теж викласти на деко.
Випікати в духовці при т-рі 200 град. С хвилин 20 на одній стороні та ще хвилин 15 на другій. Для більш хрумковї скоринки можна запікати довше.
Загалом, після цього крильця вже готові до споживання.
За бажанням, ще гарячими крильця або їх частину можна перемішати із соусом.
Немає коментарів:
Дописати коментар