пʼятниця, 15 березня 2024 р.

Цибулеві крекери

Пісне, хрустке, солоненьке, ароматне печиво.


Інгредієнти:

2 середні цибулини (приблизно грам 200 всього)

100 мл олії без запаху

1,5 ч.л. солі

280 г борошна

1 ч.л. розпушувача

насіння кунжуту чи маку - за бажанням


Приготування:

Цибулю порізати на частини та разом з олією подрібнити блендером до однорідної маси.

Вилити масу в миску, додати сіль, борошно та розпушувач. Замісити тісто.

Тісто має вийти м'яким, але не липнути до рук.

Тісто розділити на  2 частини. Розкачувати кожну з них тонким шаром (3-5 мм), розрізати на печивка.

Деко застелити пергаментом для випікання, викласти на нього печиво.

Випікати при температурі 200 град.С приблизно 15-20 хв. (печиво має бути приємного золотистого кольору).


Немає коментарів:

Дописати коментар