пʼятниця, 15 березня 2024 р.

Курка, тушкована у власному соку з цибулею

Мінімум витрат часу, а як результат - смачна, соковита курочка з цибулевою підливою. 


Інгредієнти:

8 шт. курячих гомілок (кількість орієнтован, можна використовувати також філе, чи будь-які інші частини курки)

2-4 шт. цибулі (кількість - залежно від любові до цибулі)

1 головка часнику

сіль, перець, улюблені спеції до курки

зелень (петрушка, кріп чи інше за бажанням)

за бажанням - також інші овочі (помідор, перець, горошок, кукурудза, кабачок, гарбуз, спаржева квасоля)


Приготування:

Шматочки курки натерти сіллю та спеціями.

В каструлю з товстим дном (чи казанок, чи гусятницю) викласти нарізану півкільцями цубулю та різаний часник.

Зверху викласти шматочки курки.

Поверх курки викласти дрібно нарізану зелень.

Каструлю накрити кришкою та поставити на дуже маленький вогонь.

Поступово, курочка пустить сік, їй буде достатньо власної рідини для приготування. Перемішувати страву, перевертати курку не потрібно. 

Страва має тушкуватися на мінімальному вогні протягом щонайменше 1 години.



Немає коментарів:

Дописати коментар