вівторок, 6 лютого 2024 р.

Перець пекучий маринований (консервація)

Чудове доповнення до м'ясних страв. Перець в міру гострий, приємного кисло-солодкого смаку.

Найперший пункт в роботі з пекучим перцем - одягнути рукавички!!!

Пекучий перець почистити від насіння. Якщо він довгий, розрізати на шматоки (я різала приблизно по 4 см).

Перець розкласти в пусті 0,5-літрові банки. 

Також в кожну банку покласти лавровий листочок, по кілька горошин перцю чорного та духм'яного, за бажанням додати гвоздику.

Далі в кожну банку додати:

1 ст. л. солі (без гірки)

4 ст.л. цукру

50 г оцту

вода холодна (до повної банки).

Зверху накрити металевими кришками (не закатувати) та стерилізувати протягом 30 хв.

Після стерилізації кришки закатати, банки перевернути та залишити до вихолонення.


З 1 кг довгого пекучого перцю "Баранячий ріг" у мене вийшло приблизно 4 баночки по 0,5 л.

Немає коментарів:

Дописати коментар