
Чудове доповнення до м'ясних страв. Перець в міру гострий, приємного кисло-солодкого смаку.
Найперший пункт в роботі з пекучим перцем - одягнути рукавички!!!
Пекучий перець почистити від насіння. Якщо він довгий, розрізати на шматоки (я різала приблизно по 4 см).
Перець розкласти в пусті 0,5-літрові банки.
Також в кожну банку покласти лавровий листочок, по кілька горошин перцю чорного та духм'яного, за бажанням додати гвоздику.
Далі в кожну банку додати:
1 ст. л. солі (без гірки)
4 ст.л. цукру
50 г оцту
вода холодна (до повної банки).
Зверху накрити металевими кришками (не закатувати) та стерилізувати протягом 30 хв.
Після стерилізації кришки закатати, банки перевернути та залишити до вихолонення.
З 1 кг довгого пекучого перцю "Баранячий ріг" у мене вийшло приблизно 4 баночки по 0,5 л.
Немає коментарів:
Дописати коментар