На свято Маковія готую коржі за цим рецептом. Також такі коржі смачно їсти замість хліба чи вприкуску з молоком.
Для тіста нам знадобиться:
0,5 л кислого молока (або кефіру, або сироватки)
1 ч.л. соди
0,5 ч.л. солі
сіль
борошно
Також для приготування коржів з маком потрібен:
цукровий сироп (вода +цукор)
макова начинка (куплена готова начинка або самому потерти мак)
Приготування тіста:
До ледь теплого кислого молока додати сіль, перемішати. Соду змішати з борошном (для початку борошна взяти 3 склянки, а потім додавати по трішки ще), гарно вимішати з кислим молоком.
Загальна кількість борошна буде залежати від того, на чому робити тісто - для сироватки піде більше борошна, для кислого молока - менше, бо воно густіше.
В результаті тісто має бути досить пружне, гарно відлипати від рук.
Після вимішування дати тісту відпочити десь 20 хв., щоб всі його інгредієнти гарненько "потоваришували". За цей час воно стане дуже приємним на дотик, м'яким, піддатливим для подальшої роботи.
Готове тісто розділити на 5-6 частин (кількість частин залежатиме від діаметру коржів, які будемо смажити).
Далі, по черзі, з кожної частини тіста формуємо кульку та розкачуємо її в круглий корж товщиною приблизно 1,5 см.
Корж проколюємо виделкою та смажимо на сковорідці з двох сторін на невеликій кількості олії (коли смажимо на першій стороні, бажано накрити сковорідку кришкою).
Їх можна їсти, запиваючи молоком чи іншим улюбленим напоєм, або використовувати замість хліба.
В такому разі, за бажанням, можна трішки приводити зверху або змастити шматочком вершкового масла.
Якщо ж ми з них готуємо коржі з маком, то нічим коржі не змащуємо та не солимо, даємо їм вихолонути.
Поки коржі холонуть, готуємо сироп: прокип'ятити воду з цукром (кількість цукру - за смаком) та дати їй також вихолонути.
Далі розламати руками або нарізати ножем коржі на шматочки приблизно 3*3 см.
Обмішати їх з маковою начинкою та сиропом. Дати коржам трішки настоятися (промокнути).
Немає коментарів:
Дописати коментар