Дуже смачний десерт. Суфле досить щільне, швидко застигає, гарно тримає форму. Можна також використовувати як начинку для торту. Порція досить велика (наприклад, з однієї порції виходить шар суфле радіусом 35 см та товщиною 2,5-3 см).
Інгредієнти:
10 яєць (будемо оремо збивати білки та жовтки)
1 склянка молока
300 г вершкового масла (кімнатної температури)
2 склянки цукру
1 ст. л. борошна
40 г желатину
ванільний цукор за смаком
шоколад для прикрашання (за бажанням)
!!! Перед початком приготування бажано підготувати форми. в які буде заливатися пташине молоко, бо після додавання желатину його потрібно буде швидко розлити по формам, поки суміш не загустіла.
Приготування:
Желатин залити 150 мл теплої води та залишити набухати.
Окремо 10 білків збити з 1 скл. цукру до стійких піків.
Окремо 10 жовтків збити з 1 скл. цукру.
До жовтків додати 1 ст. л борошна, ванільний цукор, гарно перемішати. Сюди ж додати 1 скл. молока, знову все гарно розмішати до однорідної консистенції.
Жовткову масу перелити у металевий посуд з товстим дном та на маленькому вогні, постійно помішуючи, зварити її до загустіння. Слідкувати, щоб маса не почала пригорати! По консиситенції зварена маса має вийти як густий заварний крем. Відставити її в сторону, щоб трішки охолола.
До теплої жовткової маси додати 300 г м'якого вершкового масла та збити.
Окремо на дуже маленькому вогні, не допускаючи кипіння, або на самій низькій потужності мікрохвильовки розтопити желатин та перемішати його зі збитими білками.
Акуратно перемішати жовткову масу з білковою, одразу залити у форми, оскільки суфле швидко почне густіти.
За бажанням, після застигання, "пташине молоко" можна прикрасити розтопленим або тертим шоколадом.
Немає коментарів:
Дописати коментар