Інгредієнти:
2 яйця
100 г цукру (приблизно 0,5 скл.)
дрібка солі
100 г сметани (приблизно 0,5 скл.)
70 мл олії (приблизно 0,3 скл.)
1 ч.л. розпушувача для тіста
200 г борошна (приблизно 1,5 скл.)
Наповнювач: ягоди / фруки / горізи / насіння (за бажанням)
Приготування:
2 яйця розтерти з дрібкою солі та 100 г цукру, щоб маса почала трішки світлішати.
Додати 100 г сметани та 70 мл олії. Все перемішати.
200 г борошна змішати з 1 ч.л. розпушувача та змішати з усіма іншими інгредієнтами.
Вилити тісто у форму, змащену маслом та припорошену борошном. Або викласти у формочки для кексів (формочки наповнювати до половини).
Зверху покласти ягоди чи шматочки фруктів, чи посипати горіхами, насінням.
Випікати при т-рі 180 град. С до золотистого кольору.
Готовність перевірити дерев'яною шпажкою, яка має залишатися сухою після проколювання кексу.
Немає коментарів:
Дописати коментар