Інгредієнти:
0,5 великої або 1 маленька головка білокачанної капусти
1 велика морквина (можна більше)
1 свіжий огірок (можна без нього)
1-2 шт. солодкого болгарського перцю (можна без нього)
1-1,5 ч.л. солі
1,5 ст.л. цукру
чорний мелений перець
коріандр (приблизно 2 ч.л.)
мелений гострий перець (за бажанням)
5 зубців часнику
100 г олії
2 цибулини
приблизно 30-40 мл 5% оцту (або 20 мл 9%)
Приготування:
Капусту порізати кубиками розміром приблизно 1,5*1,5 см, гарно їх перемішати, щоб пелюсточки максимально пороз'єднувалися.
Порізану капусту перемішати з сіллю, трішки пом'яти та залишити на 30 хв., щоб пустила сік.
Тим часом почистити та потерти моркву (найкраще - на тертці для моркви по-корейськи), почистити та порізати невеликими смужками болгарський перець.
Якщо капуста пістила дуже багато соку, частину його можна здити, але не весь, щоб капуста вкінці не була сухою. Додати 1,5 ст.л. цукру, перемішати.
Поверх капусти в одному місці викласти спеції та часник.
Цибулю почистити та порізати на дрібні кубики.
Розігріти на сковорідці 100 мл олії та трішки обсмажити на ній цибулю (до легкої золотинки, щоб цибуля просочила олію своїм ароматом).
Киплячу олію з цибулею вилити в капусту на гірку з часником та спеціями - від гарячої олії прянощі посилять свій аромат. Також до капусти додати оцет. Все гарно перемішати. Спробувати та, за потреби, додати те, чого не вистачає для ідеального смаку (оцет, цукор, сіль, спеції).
Немає коментарів:
Дописати коментар