Смачне поєднання пісочного тіста з абрикосовим варенням.
Інгредієнти:
1 пачка масла вершкового,
0,5 скл сметани,
1/4 ч.л. соди, погашеної оцтом,
2,5 скл. борошна (може піти більше),
абрикосове повидло (для начинки).
Приготування:
Масло потерти на крупній тертці, додати сметану, погашену оцтом соду та борошно. Має вийти густе, не липке тісто. Розділити його на 2 частини і поставити в холодильник.
Коли тісто стане твердим, розкачати одну частину тонко (краще розкачувати на целофані, або силіконовому коврику чи пергаменті) та вистелити ним деко. Якщо тісто буде рватися - нічого страшного, безпосередньо на деці можна акуратно зліплювати шматочки між собою в один суцільний корж.
Змастити повидлом.
Зверху накрити другим коржем тіста, краї по периметру дека злегка защипнути, щоб повидло не витікало. Поверхню пирога попроколювати виделкою. Випікати при 180°С до легкої золотинки.
Порізати пиріг на невеликі шматочки-печивка, притрусити їх цукровою пудрою.
Немає коментарів:
Дописати коментар