четвер, 30 листопада 2023 р.

Пиріг мамин (печиво на все деко з абрикосовим варенням)

Смачне поєднання пісочного тіста з абрикосовим варенням.

Інгредієнти:

1 пачка масла вершкового,

0,5 скл сметани,

1/4 ч.л. соди, погашеної оцтом,

2,5 скл. борошна (може піти більше),

абрикосове повидло (для начинки).

Приготування:

Масло потерти на крупній тертці, додати сметану, погашену оцтом соду та борошно. Має вийти густе, не липке тісто. Розділити його на 2 частини і поставити в холодильник.

Коли тісто стане твердим, розкачати одну частину тонко (краще розкачувати на целофані, або силіконовому коврику чи пергаменті) та вистелити ним деко. Якщо тісто буде рватися - нічого страшного, безпосередньо на деці можна акуратно зліплювати шматочки між собою в один суцільний корж.

Змастити повидлом.

Зверху накрити другим коржем тіста, краї по периметру дека злегка защипнути, щоб повидло не витікало. Поверхню пирога попроколювати виделкою. Випікати при 180°С до легкої золотинки.

Порізати пиріг на невеликі шматочки-печивка, притрусити їх цукровою пудрою.




Немає коментарів:

Дописати коментар