середа, 29 листопада 2023 р.

Струдлі з повидлом. Дріжджове тісто на гарбузі


Вироби з цього тіста виходять сонячно-жовті та дуже смачні. Тісто м'яке та довго не черствіє.

Інгредієнти:

0,5-літрова банка гарбуза, нарізаного кубиками,

0,5 л води,

0,5 скл. олії,

0,5 скл. цукру,

сіль,

1/3 пачки свіжих дріжджів (або 2 ч.л. сухих),

борошно.


Приготування:

Гарбуз почистити, нарізати невеликими кубиками. Для однієї порції тіста потрібно 0,5 літрової банки кубиків.

Скласти нарізаний гарбуз в каструльку, влити до нього 0,5 л води, накрити кришкою та поставити варитися.

Коли гарбуз звариться, потовкти його разом з водою, в якій він варився, щоб вийшло рідке п'юре. В гарячу суміш додати 0,5 скл. олії та 0,5 скл. цукру, перемішати та залишити холонути.

Коли суміш стане приємно теплою (не пече, коли доторкнутися до неї пальцем), додати до неї дріжджі та залишити на 5-10 хвилин до утворення дріжджової "пінки".

Далі додати сіль, розмішати та додати борошно.

Тісто має бути м'яким та липкуватим.

Накрити посуд з тістом рушничком та залишити його підходити в теплому місці. 

Коли об'єм тіста збільшиться вдвічі, руки змастити олією та обім'яти його. Після цього, знову змочуючи руки в олії, формувати з тіста вироби.

З найпростішого та найшвидшого - струдлі з повидлом. З однієї порції у мене виходить 3 великі струдлі.

Також з цього тіста можна робити пиріжки, булочки.

Сформовані вироби викласти на деко, змащене олією. Дати виробам підійти, після чого випікати до готовності при температурі 180°С.










Немає коментарів:

Дописати коментар