пʼятниця, 17 листопада 2023 р.

Аджика з чорнобривців з горіхами (сира)

Дуже смачна аджика до м'яса та в якості намазки на хліб.

Інгредієнти:

50 квіток чорнобривців простих (темно-коричнева квітка)

3 головки часнику

2-3 пекучих перці (залежно від розміру перцю)

2 великих солодких червоних болгарських перці

20 г меленого коріандру

1 склянка грецьких горіхів

1 ч.л. солі

5 ст.л. олії

1 ст. л. хмелі-сунелі


Приготування:

З квіток чорнобривців зрізати пелюстки (зелена і насіннєва частини квітки в аджиці не використовуються).

Перець та часник почистити.

Пелюстки чорнобривців, перець, часник та горіхи перемолоти на м'ясорубці.

Додати 20 г меленого коріандру, 1 ст. л. хмелі-сунелі, 1 ч.л. солі, 5 ст.л. олії і гарно перемішати.

Розкласти в сухі банки, накрити кришками та зберігати в холодильнику.

Зберігається недовго, 1-2 тижні.

Немає коментарів:

Дописати коментар