четвер, 3 серпня 2023 р.

Кабачки в яєшні з сиром

Цей рецепт ми привезли із відпочинку в Шешорах, де на спільній кухні відпочиваючі під час приготування їжі обмінювалися різними кулінарними секретами. 
Львів'янка, яка поділилася таким способом приготування кабачків, розповідала, що цю страву вона навчилася готувати Італії, де працювала 12 років.
Не буду стверджувати, що страва дійсно претендує на звання італійської. Та й розповідався процес її приготування в загальних рисах без подробиць, тож в моєму виконанні можливі варіації. Однак для сезону кабачків це справжня знахідка - така собі сирна яєшня з соковитими кабачками. А в холодному вигляді це ідеальна страва для спекотної пори.

Інгредієнти:
2 молодих кабачки,
5 яєць,
100 г твердого сиру
(кількість всіх складових орієнтовна, можна зменшувати/збільшувати на свій смак)

Приготування:
Молоді кабачки порізати кубиками приблизно 1,5*1,5 см та поставити варитися в підсоленій воді до м'якого стану (хвилин 10).
Тим часом сир потерти на буряковій тертці.
Далі яйця збити виделкою, додати сіль, чорний мелений перець та потертий сир. Все перемішати.
З кабачків злити воду та додати їх до яєчно-сирної суміші, перемішати.
Сковорідку розігріти, налити трішки олії та вилити суміш з кабачками, накрити кришкою.
Готувати на маленькому вогні/нагріві, щоб не було рідких яєць, яєшня матиме вигляд пирога.
Така яєшня виходить соковитою та досить ситною.
Якщо приготувати потрібно дуже швидко, то можна не накривати сковорідку, а готувати яєшню на середньому вогні, помішуючи. Вигляд буде не такий привабливий, але смак від цього не постраждає.












Немає коментарів:

Дописати коментар