Львів'янка, яка поділилася таким способом приготування кабачків, розповідала, що цю страву вона навчилася готувати Італії, де працювала 12 років.
Не буду стверджувати, що страва дійсно претендує на звання італійської. Та й розповідався процес її приготування в загальних рисах без подробиць, тож в моєму виконанні можливі варіації. Однак для сезону кабачків це справжня знахідка - така собі сирна яєшня з соковитими кабачками. А в холодному вигляді це ідеальна страва для спекотної пори.
Інгредієнти:
2 молодих кабачки,
5 яєць,
100 г твердого сиру
(кількість всіх складових орієнтовна, можна зменшувати/збільшувати на свій смак)
Приготування:
Молоді кабачки порізати кубиками приблизно 1,5*1,5 см та поставити варитися в підсоленій воді до м'якого стану (хвилин 10).
Тим часом сир потерти на буряковій тертці.
Далі яйця збити виделкою, додати сіль, чорний мелений перець та потертий сир. Все перемішати.
З кабачків злити воду та додати їх до яєчно-сирної суміші, перемішати.
Сковорідку розігріти, налити трішки олії та вилити суміш з кабачками, накрити кришкою.
Готувати на маленькому вогні/нагріві, щоб не було рідких яєць, яєшня матиме вигляд пирога.
Така яєшня виходить соковитою та досить ситною.
Якщо приготувати потрібно дуже швидко, то можна не накривати сковорідку, а готувати яєшню на середньому вогні, помішуючи. Вигляд буде не такий привабливий, але смак від цього не постраждає.
Немає коментарів:
Дописати коментар