понеділок, 2 січня 2023 р.

Печиво "через м'ясорубку" на смальці

Назва печива походить від способу його формування - за допомогою спеціальної насадки для м'ясорубки.

Насправді рецептів для такого печива дуже багато - як досить схожих між собою, так і з інгредієнтами, що можуть дивувати (наприклад, розсіл з маринованих огірків чи помідорів). Тим не менш, кожен з таких рецептів передається вже не один десяток років від господині до господні і є актуальним в певні проміжки часу, адже таке різноманіття рецептур є відлунням дефіцитності чи дороговизни/доступності певних інгредієнтів. 

Тож кожен може знайти щось на свій смак та на ті складові, які є у нього в той чи інший момент.

Мені, зокрема, до вподоби рецепти, де присутній смалець.


Рецепт #1:

1 склянка сметани,

1 склянка смальцю,

дрібка солі (якщо смалець не солоний),

1-3 ст. л. цукру (можна без нього, але потім печиво густо посипати цукровою пудрою),

1 ч.л. погашеної оцтом соди,

3,5-4 склянки борошна,

цукрова пудра (для посипання печива).


Приготування:

Сметану змішати з дуже м'яким або розтопленим  смальцем, додати сіль та цукор, погашену оцтом соду, все перемішати.

Додати борошно (спочатку 3-3,5 склянки, вимісити тісто і, якщо потрібно, додати ще борошно). Кількість борошна може бути різною, адже залежатиме від густини сметани та смальцю. Тісто має бути досить тугеньке, не повинно липнути до рук.

Формувати печиво за допомогою спеціальної насадки для м'ясорубки. Смужки тіста, що виходять з м'ясорубки, ножем розділяти  на окремі печива. 


Випікати при температурі 180°С до золотистого кольору. Готове печиво щедро притрусити цукровою пудрою.





Немає коментарів:

Дописати коментар