неділя, 20 листопада 2022 р.

Рисова запіканка з м'ясом та сиром


Відношу цей рецепт до лінивих, коли все перемішав і постав в духовку готуватися. Смак зовсім не схожий на плов, чудовий спосіб урізноманітнити домашні страви.


Інгредієнти:

250 г сметани або вершків (якщо сметана густа, то ще + 50-100 г води),

300 г курячої грудки або нежирної м'якої свинини (можна менше чи більше - на власний розсуд);

3 яйця,

150 г сиру твердого (100 г в запіканку і 50 г посипати зверху),

250 г сирого рису (рис можна замінити булгуром),

сіль, перець мелений,

приправи (я використовую італійські трави),

помідор (за наявності) - прикрасити зверху,

кукурудза - за бажанням, але не обов'язково.


Приготування:

3 яйця збити виделкою зі 250 г сметани чи вершків (+ трішки води, якщо сметана густа).

Додати сіль, мелений чорний перець та улюблені приправи. Також додати 100 г потертого на тертці твердого сиру, все перемішати. Мені ще подобається додавати солодку кукурудзу.

М'ясо (найсмачніше виходить з курячим філе) порізати маленькими кубиками, додати до рідкої суміші.

Рис (можна замінити булгуром) промити, додати до інших інгредієнтів, все перемішати.

Вилити у змащену маслом форму, зверху прикрасити кружечками помідор (якщо є, або, за бажанням, можна змасти томатною пастою чи соусом), посипати 50 г тертого твердого сиру.

Запікати при т-рі 180 °С приблизно 30-40 хв. (потрібно орієнтуватися по своїй духовці, щоб рис був готовий і запіканка не пересушилася).




P.S. Пропорції в рецепті орієнтовні, особливо для яєць, сиру, м'яса. Тобто наповнення для рису можна обирати на власний смак та залежно від наявної їх кількості.


P.P.S. Замість м'яса пробувала класти у запіканку фрикадельки (були готові заморожені у морозилці) - теж непоганий варіант, особливо коли обмаль часу на приготування. Фрикадельки клала у запіканку після того, як вилила її у форму.

Немає коментарів:

Дописати коментар