Відношу цей рецепт до лінивих, коли все перемішав і постав в духовку готуватися. Смак зовсім не схожий на плов, чудовий спосіб урізноманітнити домашні страви.
Інгредієнти:
250 г сметани або вершків (якщо сметана густа, то ще + 50-100 г води),
300 г курячої грудки або нежирної м'якої свинини (можна менше чи більше - на власний розсуд);
3 яйця,
150 г сиру твердого (100 г в запіканку і 50 г посипати зверху),
250 г сирого рису (рис можна замінити булгуром),
сіль, перець мелений,
приправи (я використовую італійські трави),
помідор (за наявності) - прикрасити зверху,
кукурудза - за бажанням, але не обов'язково.
Приготування:
3 яйця збити виделкою зі 250 г сметани чи вершків (+ трішки води, якщо сметана густа).
Додати сіль, мелений чорний перець та улюблені приправи. Також додати 100 г потертого на тертці твердого сиру, все перемішати. Мені ще подобається додавати солодку кукурудзу.
М'ясо (найсмачніше виходить з курячим філе) порізати маленькими кубиками, додати до рідкої суміші.
Рис (можна замінити булгуром) промити, додати до інших інгредієнтів, все перемішати.
Вилити у змащену маслом форму, зверху прикрасити кружечками помідор (якщо є, або, за бажанням, можна змасти томатною пастою чи соусом), посипати 50 г тертого твердого сиру.
Запікати при т-рі 180 °С приблизно 30-40 хв. (потрібно орієнтуватися по своїй духовці, щоб рис був готовий і запіканка не пересушилася).
P.S. Пропорції в рецепті орієнтовні, особливо для яєць, сиру, м'яса. Тобто наповнення для рису можна обирати на власний смак та залежно від наявної їх кількості.
P.P.S. Замість м'яса пробувала класти у запіканку фрикадельки (були готові заморожені у морозилці) - теж непоганий варіант, особливо коли обмаль часу на приготування. Фрикадельки клала у запіканку після того, як вилила її у форму.
Немає коментарів:
Дописати коментар