вівторок, 25 жовтня 2022 р.

Кіш закусочний

 


Чудовий варіант на всі випадки: для святкового столу, для створення свята у будні, для подорожі, пікніка та для походу з гостинцем у гості.

Для мене це своєрідна альтернатива піці, однак перевагою кіша є те, що він смакує як теплим, так і холодним.

Інгредієнти для тіста:

200 г борошна,

160 г масла,

1 яйце,

дрібка солі,

дрібка цукру


Інгредієнти для начинки - довільний набір. Головне правило - в кіш всі інгредієнти для начинки кладуться вже готовими (підсмаженими чи провареними). Наприклад, можна використати такі варіації:

1) куряче філе чи шинка + шампіньйони + перець болгарський + морква, цибуля + кабачок;

2) куряче філе чи шинка + ананас + плавлений сир дрібними кубиками + кукурудза;  

3) сьомга + шпинат + цибуля, морква + брокколі;

4) шпинат + брокколі + кабачок + цибуля, морква;

5) шампіньйони + цибуля, морква + плавлений сир дрібними кубиками.

Заливка для кіша готується з розрахунку:

на 1 яйце 

50 г сметани (можна замінити молоком, вершками, майонезом) 

та  50 г сиру (використовувала твердий, плавлений - добре виходить в обох випадках).

На 1 великий кіш потрібно робити 2-3 порції заливки.


Приготування:

Для тіста масло натерти на буряковій тертці (якщо тверде), а якщо воно м'яке - просто додати до борошна. Розтерти масло з борошном в крихту.

Додати яйце, сіль, цукор. Замісити м'яке тісто та поставити його в холодильник поки готуватиметься начинка.

Для начинки кожен інгредієнт окремо нарізати на невеликі шматочки, моркву можна натерти на тертці. Потім кожен інгредієнт окремо підсмажити на сковорідці до готовності.

Форму для кіша застелити фольгою або пергаментним папером.

Тісто для кіша розкачати або розправити руками по дну форми та сформувати з нього бортики. Дно попроколювати виделкою та поставити в духовку випікатися при т-рі 180°С 15 хв.

Після цього форму з основою вийняти з духовки та шарами викласти начинку.


Для заливки всі інгредієнти збити блендером. Можна додати листя шпинату, тоді заливка вийде гарного салатового кольору.

Якщо блендера немає - сир натерти на мілку тертку, яйця зі сметаною збити виделкою, все гарно перемішати.

Кіш з начинкою залити заливкою, можна прикрасити зверху помідорами. Поставити випікатися до готовності.









Немає коментарів:

Дописати коментар