Рецепт дуже простий, з ним легко впорається і дитина. Коли дуже хочеться щось до чаю, а вдома невеликий вибір інгредієнтів або не хочеться витрачати багато часу - саме те, що потрібно.
Інгредієнти для тіста (можна зробити 2-3 галети середнього розміру):
160 мл води
120 мл олії
дрібка солі
360 г борошна
1 ч.л. розпушувача
Додатково для посипки під начинку:
2 ст.л. цукру,
1 ст.л. крохмалю
Начинка:
2-3 яблука або інші фрукти, ягоди.
Приготування:
Борошно змішати з розпушувачем.
Воду закип'ятити разом з олією та дрібкою солі, одразу вилити до борошна і гарно розмішати.
Коли тісто дещо охолоне, трішки вимісити його руками та залишити ще холонути.
Тим часом яблука помити, розрізати на четвертинки та вирізати з них серцевину з насінням. Кожну четвертинку далі розрізати на скибочки товщиною близько 5 мм.
Тісто розкачати на пергаментному папері в круг. Товщина розкачаного тіста має бути не більше 5 мм. Якщо тісто липне до качалки,його можна трішки припорошити борошном.
2 ст. л. цукру змішати з 1 ст. л. крохмалю (без гірки) та посипати тісто, не досипаючи 1,5-2 см до краю, оскільки його ми будемо загинати на начинку.
На тісто викласти яблука чи інші фрукти/ягоди (також не докладаючи на 1,5-2 см до краю), край загорнути поверх начинки.
Варто слідкувати, щоб загорнутий край не утворював великих складок і щоб ці складки були рівномірними, тоді тісто пропікатиметься більш рівномірно.
Разом з пергаментним папером, на якому розкачувати тісто, галету перекласти на деко і випікати при т-рі 180 °С близько 30 хв. Однак час випікання залежить від окремої духовки (у мене випікається довше). Орієнтир - тісто на загнутих бортиках стає сухеньким та хрумким.
Готову галету можна припорошити цукровою пудрою.
Як варіант, галету також можна зробити в непісному форматі з несолодкою начинкою. Тоді замість цукру з крохмалем тісто змастити вершковим крем-сиром або начинкою з кисломолочного сиру (сир+яйця чи сметана+сіль+спеції, зелень) та викласти зверху овочі (помідор, перець, цибуля). Злегка побризкати олією, можна також посипати кунжутом, насінням льону, соняшника тощо.
Немає коментарів:
Дописати коментар