вівторок, 27 вересня 2022 р.

Варення-повидло з яблук

 

Чудовий рецепт, за яким я варю варення з літніх яблук "Папіровка".

Пропорції:

на 1 кг яблук 2 скл. цукру


Приготування:

Яблука гарно вимити, обчистити від шкірки та серцевини. 

Чищені шматочки яблук одразу  кидати у воду, в який додано оцет (на 1 л води 2-3 ст.л. оцту) - так вони не потемніють. У цій воді яблука знаходяться, поки чиститься вся партія.

Потім воду з оцтом злити, яблука промити холодною водою, воду злити.


Шматочки яблук засипати цукром. Посудину злегка потрусити, щоб цукор обмішався з яблуками.

 Залишити на пів доби, щоб яблука пустили сік.


Варити, періодично помішуючи,  20-30 хв. до потрібної густоти. При бажанні, в процесі варіння можна додати ще цукор чи трішки лимонної кислоти - залежить від смаку яблук.

Варення насипати у стерилізовані банки, закатати металевими кришками, перевернути догори дном до вистигання.

Немає коментарів:

Дописати коментар