Чудовий рецепт, за яким я варю варення з літніх яблук "Папіровка".
Пропорції:
на 1 кг яблук 2 скл. цукру
Приготування:
Яблука гарно вимити, обчистити від шкірки та серцевини.
Чищені шматочки яблук одразу кидати у воду, в який додано оцет (на 1 л води 2-3 ст.л. оцту) - так вони не потемніють. У цій воді яблука знаходяться, поки чиститься вся партія.
Потім воду з оцтом злити, яблука промити холодною водою, воду злити.
Залишити на пів доби, щоб яблука пустили сік.
Варити, періодично помішуючи, 20-30 хв. до потрібної густоти. При бажанні, в процесі варіння можна додати ще цукор чи трішки лимонної кислоти - залежить від смаку яблук.
Варення насипати у стерилізовані банки, закатати металевими кришками, перевернути догори дном до вистигання.
Немає коментарів:
Дописати коментар