вівторок, 27 вересня 2022 р.

Пиріг з яблуками по типу шарлотки


Дуже вдалий рецепт пирога, який можна зробити не лише з яблуками, а й з будь-якими іншими фруктами-ягодами.

Тісто виходить досить щільним, гарно тримає форму, пиріг смачний.

За цим рецептом виходить пиріг на все деко від духовки.

Якщо пекти в звичайній круглій формі, то потрібно пів порції тіста.

Інгредієнти:

6 яєць,

250 г цукру,

1 скл. олії,

2 ч.л. розпушувача,

2 скл. борошна.

Фруктове наповнення: яблука або будь-які інші ягоди чи фрукти.


Приготування:

Яблука почистити від серцевини та нарізати скибочками товщиною 5 - 7 мм. 

Далі приготувати тісто:

Яйця збити з цукром до стану густої пишної маси.

Продовжуючи збивати, поступово частинами додати олію.

Борошно змішати з розпушувачем та невеликими частинами змішати з яєчною сумішшю, акуратно перемішуючи лопаткою знизу вверх.

Деко змастити вершковим маслом, вилити тісто та посипати зверху різаними яблуками.

За бажанням, зверху пиріг можна притрусити цукром, змішаним з корицею.

Випікати при т-рі 180 °С.




Немає коментарів:

Дописати коментар