пʼятниця, 5 серпня 2022 р.

Сирні кульки (сирники-пончики)



Один зі смачних варіантів страв з використанням кисломолочного сиру.

Інгредієнти:

400 г кисломолочного сиру,

3 ст. ложки цукру,

2-3 яйця (залежно від вологості сиру),

дрібка солі,

1 ч.л. соди (не гасити),

ваніль чи ванільний цукор за смаком,

230 г борошна

 

Для смаження кульок:

350 мл олії,

1 ст.л. горілки (щоб кульки вбирали менше олії при смаженні)


Приготування:

До 400 г кисломолочного сиру додати 2-3 яйця, 3 ст.л. цукру та все гарно розім'яти виделкою.

Далі туди ж додати дрібку солі, 1 ч.л. соди (соду не гасити!), ваніль на кінчику ножа або пакетик ванільного цукру. 

Знову перемішати та додати 230 г борошна.

Тісто гарно вимішати ложкою, воно буде липким.

Для формування пончиків тісто набирати чайною ложкою, притрушувати борошном та формувати руками кульки розміром з горіх (близько 3 см). Складати на припорошену борошном дощечку.

Спочатку потрібно зробити всі кульки і лише потім ставити нагріватися олію, оскільки пончики смажаться досить швидко.

В металевий посуд з товстим дном налити олію, додати в неї (поки олія ще холодна) 1 ст.л. горілки. Лише тоді ставити олію розігріватися.

Смажити пончики в гарно розігрітій олії на середньому вогні, допомагаючи їм перевертатися. Кульки при смаженні значно збільшаться в об'ємі.

Після приготування сирні кульки викласти на паперову серветку, щоб стекла зайва олія.

За бажанням, притрусити цукровою пудрою. 

Смакують і теплими, і холодними.

Готові пончики можна заморозити.

З однієї порції тіста виходить близько 37 кульок.








Немає коментарів:

Дописати коментар