Один зі смачних варіантів страв з використанням кисломолочного сиру.
Інгредієнти:
400 г кисломолочного сиру,
3 ст. ложки цукру,
2-3 яйця (залежно від вологості сиру),
дрібка солі,
1 ч.л. соди (не гасити),
ваніль чи ванільний цукор за смаком,
230 г борошна
Для смаження кульок:
350 мл олії,
1 ст.л. горілки (щоб кульки вбирали менше олії при смаженні)
Приготування:
До 400 г кисломолочного сиру додати 2-3 яйця, 3 ст.л. цукру та все гарно розім'яти виделкою.
Далі туди ж додати дрібку солі, 1 ч.л. соди (соду не гасити!), ваніль на кінчику ножа або пакетик ванільного цукру.
Знову перемішати та додати 230 г борошна.
Тісто гарно вимішати ложкою, воно буде липким.
Для формування пончиків тісто набирати чайною ложкою, притрушувати борошном та формувати руками кульки розміром з горіх (близько 3 см). Складати на припорошену борошном дощечку.
Спочатку потрібно зробити всі кульки і лише потім ставити нагріватися олію, оскільки пончики смажаться досить швидко.
В металевий посуд з товстим дном налити олію, додати в неї (поки олія ще холодна) 1 ст.л. горілки. Лише тоді ставити олію розігріватися.
Смажити пончики в гарно розігрітій олії на середньому вогні, допомагаючи їм перевертатися. Кульки при смаженні значно збільшаться в об'ємі.
Після приготування сирні кульки викласти на паперову серветку, щоб стекла зайва олія.
За бажанням, притрусити цукровою пудрою.
Смакують і теплими, і холодними.
Готові пончики можна заморозити.
З однієї порції тіста виходить близько 37 кульок.
Немає коментарів:
Дописати коментар