середа, 5 лютого 2020 р.

Запіканка сирна "Шокобум"

Рецепт цієї запіканки знайшла на сайті dreamfood.ua. Результат сподобався всій сім'ї, тому готую її досить часто. Запіканка смачна, дуже шоколадна і, при цьому, не занадто солодка. Ще одна її перевага для великої родини - виходить досить велика порція.

Інгредієнти:
100 г манної крупи (це приблизно 3/4 склянки),
500 г кефіру (можна замінити сметаною, кислим молоком),
500 г кисломолочного сиру (творога),
5 яєць,
150 г цукру,
80 г какао-порошку (я додаю лише 60 г),
дрібка солі

Приготування:
100 г манної крупи залити 500 г кефіру та залишити на 30-40 хв. для намокання манки.


Коли манка вже буде набубнявіє, приготувати всі інші інгредієнти:
5 білків збити до стійкої піни і відставити в сторону.


До кефіру з манкою додати 5 жовтків, 150 г цукру змішаних з 60-80 г какао-порошку, дрібку солі, 500 г кисломолочного сиру та все збити міксером/блендером або вручну.


Далі до шоколадної суміші акуратно домішати збиті білки.


Вилити все у змащену маслом і притрушену борошном форму та випікати близько 50 хв. при т-рі 170-180 град. Після випікання духовку виключаємо, але залишаємо в ній запіканку ще на 1 годину.


Також цю запіканку можна готувати у мультиварці в режимі "Випічка". Час випікання - 50-55 хв. Після завершення випікання залишити у мультиварці на 50 хв.







покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, кулинарный блог, пошаговый рецепт, рецепт с фото, сладкое, солодке, до чаю, к чаю, для детей, для дітей, наши любимые рецепты, палпатіна, наші улюблені рецепти, палпатина, быстро, швидко,  на каждый день, на кожен день, кефир, кефір, кисле молоко, простокваша, сметана, яйца, яйця, творог, сир кисломолочний, домашній сир, запіканка, запеканка, какао, запіканка шоколадна, шоколадная запеканка, сирна запіканка, сырная запеканка, творожная запеканка, творожна запіканка, шокобум, солодка випічка, сладкая выпечка, манка, манна крупа, манная крупа, страви в мультиварці, рецепт для мультиварки, мультиварка, шоколадна випічка, десерт, шоколадная выпечка



Немає коментарів:

Дописати коментар