субота, 14 грудня 2019 р.

"Мономолекулярне" горіхове печиво


Це печиво - справжня насолода для любителів горіхів, оскільки в ньому мінімум борошна та максимум горіхів, насіння та інших улюблених корисностей.

Інгредієнти:
2 скл. грецьких горіхів
0,5 склянки родзинок (або різаної кураги чи інших улюблених в'ялених ягід, фруктів або всього перерахованого разом)
За бажанням можна додати жменьку насіння кунжуту, льону, соняшника тощо
3 яйця
3/4 скл. цукру
3 ст.л. без верху борошна

Приготування:
Горіхи подрібнити ножем або качалкою (не дуже дрібно).


Додати 0,5 склянки родзинок, насіння.


Окремо змішати 3 яйця з 3/4 склянки цукру та додати яєчну суміш до горіхів.


Також додати дрібку солі та 3 ст. л. борошна (борошна в ложку набирати без гірки).
Все гарно перемішати.


Деко вистелити фольгою, фольгу змастити олією та викласти на неї тонким шаром горіхову суміш.


Випікати при 170°С. 
Час випікання залежить від духовки (я орієнтуюсь на появу смачного горіхового аромату та появу потемніння по краю коржа).

Ще гарячим корж печива зняти з фольги, розрізати на невеликі шматочки (після вихолонення фольга знімається гірше та печиво стає крихкішим, тож різати його менш зручно).


Печиво готується швидко та смакує всім любителям горіхів і не тільки їм.




Немає коментарів:

Дописати коментар