Мариновані печериці - це смачно і швидко, а також справжня паличка-виручалочка для святкового столу, адже приготувати їх можна наперед та подавати як самостійно, так і у складі салатів.
Інгредієнти для маринаду на 600 г печериць:
2 ч.л. цукру
1 ч.л. солі
3-4 лаврових листка
3-4 зубця часнику
10 горошин чорного перцю
0.5 скл. олії (без запаху)
1/3 скл. оцту
Приготування:
З олії, цукру, солі, спецій та оцту зварити маринад
Печериці помити та, якщо вони великі, розрізати навпіл чи на четвертини
Гриби висипати в гарячий маринад та продовжувати варити - після закіпання варити 5 хв.
Під час варіння печериці пустять багато соку, тому нехай не лякає мала кількість маринаду на початку.
Коли гриби охолонуть, перекласти у банки, залити маринадом, в якому вони варилися, та зберігати в холодильнику.
Немає коментарів:
Дописати коментар