Гарбуз почистити від шкірки і м'якоті з насінням та порізати на кубики 1,5-2 см величиною.
Гарбузові кубики скласти шарами в миску або емальовану каструлю, пересипаючи кожен шар цукром (цукор практично повністю має покривати гарбуз). Залишити на ніч, щоб гарбуз пустив сік.
Вранці гарбуз у власному соку з цукром довести до кипіння і виключити. Додати за смаком лимонний сік або лимонну кислоту, а також смужки апельсинової цедри.
Гарбузові кубики скласти шарами в миску або емальовану каструлю, пересипаючи кожен шар цукром (цукор практично повністю має покривати гарбуз). Залишити на ніч, щоб гарбуз пустив сік.
Вранці гарбуз у власному соку з цукром довести до кипіння і виключити. Додати за смаком лимонний сік або лимонну кислоту, а також смужки апельсинової цедри.
Ввечері знову довести до кипіння і виключити. Так декілька днів підряд, щоб гарбуз став прозорим - просочився цукровим сиропом.
Немає коментарів:
Дописати коментар