неділя, 12 червня 2022 р.

Єгипетський кокосовий пиріг "Басбуса" (східні солодощі)

 


Все дуже просто і смачно!


Інгредієнти для тіста:

1 склянка манної крупи,

1 склянка борошна,

1 склянка кокосової стружки,

1 склянка цукру,

1 склянка олії,

1 склянка несолодкого йогурту (чи кислого молока, чи кефіру, чи сметани невеликої жирності),

2 ч.л. розпушувача для печива,

дрібка солі.


Сироп:

0,5 склянки води,

0,8 склянки цукру,

сік лимону або лимонна кислота за смаком.

Для прикрашання: горіхи


Приготування:

Всі складові тіста перемішати до однорідності та залишити тісто на 30-40 хвилин, щоб манна крупа гарно намокла.

Тим часом зварити сироп:

цукор змішати з водою та варити на невеликому вогні. Коли цукор розтане, додати лимонний сік чи лимонну кислоту за смаком, щоб сироп був з приємною кислинкою, а не приторно солодкий. Дати суміші закипіти, після закірання варити хвилин 5. Залишити холонути.

Тісто викласти у змащену маслом форму та прикрасити горіхами.

Випекти при 180°С до рум'яності. 

Вийняти пиріг з духовки та ще у формі порізати його на шматочки і рівномірно полити сиропом. Дати охолонути.

Сироп тут важливий складник, адже він робить пиріг соковитим.



Немає коментарів:

Дописати коментар