Все дуже просто і смачно!
Інгредієнти для тіста:
1 склянка манної крупи,
1 склянка борошна,
1 склянка кокосової стружки,
1 склянка цукру,
1 склянка олії,
1 склянка несолодкого йогурту (чи кислого молока, чи кефіру, чи сметани невеликої жирності),
2 ч.л. розпушувача для печива,
дрібка солі.
Сироп:
0,5 склянки води,
0,8 склянки цукру,
сік лимону або лимонна кислота за смаком.
Для прикрашання: горіхи
Приготування:
Всі складові тіста перемішати до однорідності та залишити тісто на 30-40 хвилин, щоб манна крупа гарно намокла.
Тим часом зварити сироп:
цукор змішати з водою та варити на невеликому вогні. Коли цукор розтане, додати лимонний сік чи лимонну кислоту за смаком, щоб сироп був з приємною кислинкою, а не приторно солодкий. Дати суміші закипіти, після закірання варити хвилин 5. Залишити холонути.
Тісто викласти у змащену маслом форму та прикрасити горіхами.
Випекти при 180°С до рум'яності.
Вийняти пиріг з духовки та ще у формі порізати його на шматочки і рівномірно полити сиропом. Дати охолонути.
Сироп тут важливий складник, адже він робить пиріг соковитим.
Немає коментарів:
Дописати коментар