Рибу (будь-яку річкову, у мене - толстолоб) порізати на невеликі шматочки
Цибулю порізати півкільцями
Окремо змішати сіль з цукром у співвідношенні 4:1 (у мене пішло десь 2 ст.л. солі і, відповідно, 0,5 ст.л. цукру).
Рибу перемішати з цибулею, посолити за смаком, додати також за смаком 9% оцет, чорний мелений перець, перець горошком, лавровий лист.
Все гарно перемішати, накрити тарілкою і поставити зверху щось важке, щоб риба пустила сік.
Залишити рибу маринуватися в холодильнику. Через 12 годин рибу спробувати на сіль, оцет і, якщо потрібно, досолити або додати ще оцту. Залишити маринуватися ще на 12 годин.
Потім додати до маринаду олію і оселедець готовий до споживання.
Зберігається до тижня, але довше він і не залежується, оскільки дуже смачний. А цибуля з такого оселедця з'їдається першою!
Цибулю порізати півкільцями
Окремо змішати сіль з цукром у співвідношенні 4:1 (у мене пішло десь 2 ст.л. солі і, відповідно, 0,5 ст.л. цукру).
Рибу перемішати з цибулею, посолити за смаком, додати також за смаком 9% оцет, чорний мелений перець, перець горошком, лавровий лист.
Все гарно перемішати, накрити тарілкою і поставити зверху щось важке, щоб риба пустила сік.
Залишити рибу маринуватися в холодильнику. Через 12 годин рибу спробувати на сіль, оцет і, якщо потрібно, досолити або додати ще оцту. Залишити маринуватися ще на 12 годин.
Потім додати до маринаду олію і оселедець готовий до споживання.
Зберігається до тижня, але довше він і не залежується, оскільки дуже смачний. А цибуля з такого оселедця з'їдається першою!
Немає коментарів:
Дописати коментар