Дуже вдалий рецепт! Торт з'їдається дуже швидко (щонайменше по 2 шматочки з'їдає кожен) і подобається абсолютно всім. А ще він легкий та збалансований за смаком солодкого/кисленького.
Інгредієнти:
2 пачки печива "До кави" чи будь-якого іншого пісочного (всього приблизно 400 г);
150 г вершкового масла (може знадобитися трішки більше - залежить від печива);
ягоди або фрукти з вираженим смаком (наприклад, абрикос, вишня, малина) в компоті (або 2 пач. магазинного желе та свіжі фрукти/ягоди до нього)
50 г желатину;
0,8 - 1 л сметани
цукор
Приготування:
Приготувати фруктове желе:
Желатин розчини в невеликій кількості компоту (згідно інструкції), додати його до всього компоту, залити в широку посудину, діаметр якої має бути десь сантиметрів на 4-8 меншим за діаметр форми, в якій будемо формувати торт. Викласти ягоди/фрукти та дати желе гарно застигнути.
Якщо ж фруктове желе готувати із магазинного - діяти згідно інструкції до такого желе, додаючи трішки менше води, ніж в ній вказано, щоб желе було тверденьким) та також додати в нього ягоди/фрукти.
Важливо: ківі нейтралізує дію желатину, тому желе може розріднути.
Я для фруктового желе використовувала абрикоси в сиропі, які влітку законсервувала спеціально для таких тортиків.
Абрикос в даній ситуації підходить ідеально!
Поки фруктове желе застигає, готуємо пісочну основу торта:
Печиво блендером подрібнити в дрібну крихту. Якщо немає блендера - подрібнити печиво качалкою.
Вершкове масло розтопити, додати до подрібненого печива, перемішати. Тісто має гарно тримати форму, не розсипатися на дрібні кришки, тому, по потребі, додати ще трішки розтопленого масла.
Форму, в якій будемо формувати торт, вистелити харчовою плівкою або фольгою. Форма ця має бути досить високою, щоб не виливалося желе.
Отриманим "печивним тістом" викласти дно форми, щільненько його втрамбовуючи.
Поверх печива по центру основи викласти фруктове желе та поставити все в холодильник, поки готуватиметься желе сметанне.
В невеликій кількості води розвести желатин для сметанного желе.
Сметану збити. додати цукор, ще трішки збити та додати розведений желатин. Швиденько все гарно перемішати та залити поверх фруктового желе (сметанне желе має його сховати повністю).
Поставити торт в холодильник. Коли желе повністю застигне (воно має бути пружним, не м'яким), вийняти торт акуратно з форми та перекласти на посуд, в якому будемо його подавати. По бажанню - зверху прикрасити тертим шоколадом чи будь-чим іншим, що підкаже фантазія.
До моменту подачі тримати торт в холодильнику, щоб желе не тануло.
А потім - дивувати та радувати рідних!
покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, кулинарный блог, пошаговый рецепт, рецепт с фото, смачний торт, до чаю, гості, в гості, для гостей, на святковий стіл, вкусный торт, на праздник. на праздничный стол, в гости, для гостей, к чаю, десерт, сладкое, солодке, солодощі, смаколики, простой рецепт торта. торт без випічки, торт без випікання. желе, желейний торт, фруктове желе, сметанне желе, торт з печива, желатин, легкий торт, желейний торт. святковий торт, абрикоси, абрикоси в сиропі, торт с желе, торт з желе, желейный торт, торт без выпечки, торт из печенья, фруктовое желе, ягодное желе, сметанное желе, сметана, рецепт желейного торта, рецепт торта без выпечки, рецепт желейного торта, рецепт торта без випікання, абрикос в сиропі
Немає коментарів:
Дописати коментар