вівторок, 6 листопада 2018 р.

Медово-пряне печиво


Подвійну порцію такого печива випікаю у вихідні та видаю потім дітям весь тиждень з собою у школу. Воно надзвичайно ароматне,  не втрачає смаку,  може довго зберігатися та невибагливіе в приготуванні.  А ще його аромат наповнює дім неймовірним пахощами і дарує відчуття Різдва.

Інгредієнти для тіста:
1 скл. цукру
1 ст. л.  кориці (можна також трішки меленого імбиру,  кардамону)
дрібка солі
1 ч. л. соди (не гасити!!!)
2 яйця
3 ст. л. меду
125 г вершкового масла (можна замінити навпіл масло та соняшникову олію рафіновану)
2.5 скл. борошна + ще приблизно 1-1,5 скл. борошна для домішування та розташування печива

В емальованому чи скляному посуді змішати 1 скл.  цукру,  1 ст.  л.  кориці,  дрібку солі,  1 ч. л.  соди,  3 ст.  л.  меду,  2 яйця та поставити все на парову баню.
Далі додати масло та,  помішуючи,  тримати всю суміш на паровій бані 10-15 хвилин,  протягом яких вона значно збільшиться та стане пінистою.
Зняти з парової бані та додати 1 скл.  борошна.


Все гарно вимішати до однорідності та дати повністю охолонути  (для прискорення процесу можна посудину з тістом поставити у холодну воду).
Коли тісто вихолоне,  додати ще 1.5 скл. борошна,  вимішати.
Тісто вийде досить рідким та липким.


Ввімкнути духовку на 200° С,  щоб грілася.
Дощечку,  на якій формуватимемо печиво,  густо посипати борошном (борошна сипати багато!!!),  ложкою викласти на нього невелику порцію тіста та гарненько домісити його з цим борошном,  щоб не липло до рук.
Руками розпластати тісто в рівномірний корж товщиною 5 мм,  вирізати печиво (відрізати печиво та одразу перекладати його на деко,  так як тісто буде злипатися навіть після розрізання).


Печиво на деко викладати з врахуванням того,  що воно значно збільшиться в об'ємі.
Випікати при т-рі 200°С 10 хвилин.


Ще гарячим печиво зняти з дека,  оскільки після вихолодання воно стане твердішим та може ламатися під час знімання.


P.S. Якщо часу обмаль, а печивом потрібно запастись, наприклад, на весь тиждень для перекусів в школу, тісто ділю на 3 частини і випікаю на зворотньому боці дека (так легше розподіляти тісто та потім нарізати і знімати готове печиво), розпластавши його руками по всій поверхні дека. Відповідно, виходить 3 великих коржі, які розрізаю вже спеченими на маленькі шматочки-печивка. Весь процес розкачування-випікання займає максимум хвилин 20.



P.P.S. Якщо в рецепті тіста вершкове масло повністю замінити на соняшникову олію, печиво вийде твердо-хрустким, як вівсяне, і на смак теж дуже схоже на вівсяне.



рецепт кулінарний блог рецепт з фото смачна випічка економ-рецепт багато в школу палпатіна наші улюблені рецепти на пікнік з собою покроковий рецепт велика порція блог кулинарный цепт с фото пошаговый выпечка большая порция много на пикник наши любимые рецепты эконом-рецепт на подсолнечном масле на олії палпатина мед мёд медове печиво пряне медовая выпечка пряная медовый пряник корица кориця выпечка с мёдом випічка з медом

Немає коментарів:

Дописати коментар