Подвійну порцію такого печива випікаю у вихідні та видаю потім дітям весь тиждень з собою у школу. Воно надзвичайно ароматне, не втрачає смаку, може довго зберігатися та невибагливіе в приготуванні. А ще його аромат наповнює дім неймовірним пахощами і дарує відчуття Різдва.
Інгредієнти для тіста:
1 скл. цукру
1 ст. л. кориці (можна також трішки меленого імбиру, кардамону)
дрібка солі
1 ч. л. соди (не гасити!!!)
2 яйця
3 ст. л. меду
125 г вершкового масла (можна замінити навпіл масло та соняшникову олію рафіновану)
2.5 скл. борошна + ще приблизно 1-1,5 скл. борошна для домішування та розташування печива
В емальованому чи скляному посуді змішати 1 скл. цукру, 1 ст. л. кориці, дрібку солі, 1 ч. л. соди, 3 ст. л. меду, 2 яйця та поставити все на парову баню.
Далі додати масло та, помішуючи, тримати всю суміш на паровій бані 10-15 хвилин, протягом яких вона значно збільшиться та стане пінистою.
Зняти з парової бані та додати 1 скл. борошна.
Все гарно вимішати до однорідності та дати повністю охолонути (для прискорення процесу можна посудину з тістом поставити у холодну воду).
Коли тісто вихолоне, додати ще 1.5 скл. борошна, вимішати.
Тісто вийде досить рідким та липким.
Ввімкнути духовку на 200° С, щоб грілася.
Дощечку, на якій формуватимемо печиво, густо посипати борошном (борошна сипати багато!!!), ложкою викласти на нього невелику порцію тіста та гарненько домісити його з цим борошном, щоб не липло до рук.
Руками розпластати тісто в рівномірний корж товщиною 5 мм, вирізати печиво (відрізати печиво та одразу перекладати його на деко, так як тісто буде злипатися навіть після розрізання).
Печиво на деко викладати з врахуванням того, що воно значно збільшиться в об'ємі.
Випікати при т-рі 200°С 10 хвилин.
Ще гарячим печиво зняти з дека, оскільки після вихолодання воно стане твердішим та може ламатися під час знімання.
P.S. Якщо часу обмаль, а печивом потрібно запастись, наприклад, на весь тиждень для перекусів в школу, тісто ділю на 3 частини і випікаю на зворотньому боці дека (так легше розподіляти тісто та потім нарізати і знімати готове печиво), розпластавши його руками по всій поверхні дека. Відповідно, виходить 3 великих коржі, які розрізаю вже спеченими на маленькі шматочки-печивка. Весь процес розкачування-випікання займає максимум хвилин 20.
P.P.S. Якщо в рецепті тіста вершкове масло повністю замінити на соняшникову олію, печиво вийде твердо-хрустким, як вівсяне, і на смак теж дуже схоже на вівсяне.
рецепт кулінарний блог рецепт з фото смачна випічка економ-рецепт багато в школу палпатіна наші улюблені рецепти на пікнік з собою покроковий рецепт велика порція блог кулинарный цепт с фото пошаговый выпечка большая порция много на пикник наши любимые рецепты эконом-рецепт на подсолнечном масле на олії палпатина мед мёд медове печиво пряне медовая выпечка пряная медовый пряник корица кориця выпечка с мёдом випічка з медом
Немає коментарів:
Дописати коментар