Такими абрикосами можна не тільки смачно поласувати взимку, а й зробити фруктове желе чи дуже смачний торт.
Інгредієнти:
тверденькі абрикоси, в яких гарно виймається кісточка;
вода;
цукор;
лимонна кислота.
Абрикоси в сиропі готуються без вказання точної кількості цукру та лимонної кислоти, адже кожен готує сироп на свій смак - більш чи менш солодкий, додаючи або не додаючи кислинку.
Абрикоси помити та вийняти з них кісточки, щоб отримати тверденькі половинки плодів.
Абрикосові половинки скласти у вимиті банки
та залити холодною водою до самого верху.
Воду з банок злити в емальовану каструлю, додати поверх отриманої кількості ще близько 0,5 скл. води та поставити її на вогонь.
У воду додати цукор та розмішати до його повного розчинення. По солодкості має вийти приємний для смаку сироп + потрібно врахувати, що абрикоси частину цукру візьмуть на себе.
Додати трішки лимонної кислоти, щоб було не приторно.
Киплячим сиропом залити абрикосові половинки в банках (по самі вінця банки), закатати банки стерильними кришками, перевернути та закутати.
Через кілька годин банки розкрити, щоб абрикоси не переварилися, та дати їм охолонути.
Як уже сказано вище, з таких абрикос можна взимку готувати желе,
а також готувати смачний желейний торт.
покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, кулинарный блог, пошаговый рецепт, рецепт с фото, абрикос, абрикоси, сироп, консервація, консервування, заготовки на зиму, консервирование, консервация, заготовки на зиму, абрикосы, абрикоси в сиропі. абрикосове желе, фруктове желе, ягідне желе, для желейного торта, сироп з абрикосами, консервування абрикосів, заготовка абрикосів, ягодное желе, фруктовое желе, для желейного торта, абрикосы в сиропе, сироп с абрикосами, консервированные абрикосы, консервирование абрикос, заготовка абрикос, абрикосовые половинки, половинки абрикос, абрикосові половинки
Немає коментарів:
Дописати коментар