25 суцвіть бузини
1 л води
1 кг цукру
25 г лимонної кислоти (я на смак кидаю, тому виходить менше)
1 лимон
Суцвіття бузини перевірити, щоб на них не було тлі, сполоскнути та легенько обтрусити від води.
Перекласти шарами суцвіття бузини та нарізаний кружечками лимон зі шкіркою (можна лимон та апельсин).
Зварити сироп із 1 л води, 1 кг цукру та лимонної кислоти.
Коли сироп охолоне, залити ним бузину з лимоном, накрити кришкою та поставити в холодильник на 3 дні настоюватися, періодично помішуючи.
Ще зустрічала рецепти, в яких бузину з лимоном заливають гарячим сиропом та залишають настоюватися на 3 дні при кімнатній температурі, однак поки не експериментувала.
Настояний сироп процідити, закип'ятити та розлити у стерильні скляні пляшки.
Зберігати сироп в холодильнику або погребі не більше 1 року. протягом зберігання може з'явитися осад, що жодним чином не погіршує якості сиропу.
Використовувати для:
приготування лимонаду (розбавити з мінеральною водою);
приготування коктейлів Hugo
приготування коктейлів з шампанським
додавати у чай
покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, Hugo, сироп з бузини, бузиновий сироп, квіти бузини, бузина, бузиновий цвіт, лимонад, сироп для лимонаду, сироп для коктейлів, палпатіна, наші улюблені рецепти, кордіал
Немає коментарів:
Дописати коментар