четвер, 27 вересня 2018 р.

Булочки "Равлики" з різними начинками (ачма)


За рахунок особливої процедури їх формування, такі булочки виходять ніби із листкового тіста. Їх можна робити з різними начинками - солодкими та несолодкими, головне - щоб ці начинки не були занадто соковитими, інакше ачма потріскається та начинка вилізе.


Інгредієнти для тіста:
200 мл води
200 мл молока
1 ст. л. сухих дріжджів
1ч.л.цукру
1 кг борошна
1 ч.л. солі
1 яйце в тісто + 1 яйце для змащування булочок
2 ст. л. сметани
70 мл олії

Додатково потрібно розтопити 100 г вершкового масла для розкачування ачми (за рахунок цього виріб потім вийде слоїстим).

Можливі варіанти начинки:
картопляе п'юре зі смаженою цибулею - як на мене, самий ідеальний варіант;
вишні (сік відцідити) - консервовані у власному соку або свіжі (тоді додати цукор);
варені яйця + зелень + трішки вареного рису (можна без рису);
варене м'ясо, перемелене зі смаженою цибулею;
густе повидло (щоб не розтікалось);
макова начинка;
горіхова начинка;
тушкована капуста;
картопляне п'юре з тушкованою капустою.

Приготування:
В миску налити 200 мл теплої води та 200 мл теплого молока.


Додати 1 ч.л. цукру та 1 ст.л. сухих дріжджів. Дати дріжджам підійти.



Коли дріжджі підійшли, додати 1 яйце, 2 ст. л. сметани, 70 мл олії, 1 ч.л. солі


Все гарно перемішати, додати борошно та замісити тісто. Вимішувати, поки тісто не перестане липнути до рук.


Залишити тісто підходити, щоб воно збільшилося в об'ємі приблизно вдвічі.


Коли тісто підійшло, обім'яти його та розділити на кульки розміром приблизно як куряче яйце.


Кожну кульку розкачати на тонкий млинець товщиною до 5 мм, змастити розтопленим вершковим маслом та  руками розтягнути до дуже тонкого, майже прозорого стану (тісто чудово себе при цьому поводить, дуже піддатливе).
На край млинця викласти тонкою смужкою начинку.


Скрутити млинець в довгу трубочку та звернути її равликом, сховавши кінчик всередину (під низ).


Сформовані булочки викладати на змащене олією деко та дати їм трішки підійти. 



Для отримання золотистої скоринки ачму змастити яйцем.


По бажанню, а також щоб позначити булочки з різними начинками, посипати їх кунжутом, насінням льону, горіхами, цукром, маком- - чим підкаже фантазія.




Випікати  при т-рі 200 град. С приблизно 20-25 хв.









рецепт тіста булка равлик равлики ачма булочка булочки дріжджове тісто випічка кулінарний блог покроковий рецепт рецепт з фото кулинарный блог пошаговые рецепты в поездку на пикник пікнік у подорож в поїздку на природу до чаю на свято яйця борошно солодке сладкое подарок подарунок з собою с собой солодка випічка есолодка випічка закусочні булочкибулочки з начинкою булочки з вишнями булочки з маком булочки з картоплею булочки з капустою листкове тісто рецепт булочок приготування ачми рецепт ачми до чаю в гості рецепт ачмы рецепт булочек слоёное тесто слоёные булочки булочки с начинкой булочки улитки булочки з картошкой булочки с маком булочки с вишнями рецепт на подсолнечном масле подсолнечное масло картофельное пюре в гости дрожжевое тесто рецепт булочек рецепт дрожжевого теста на подарок

Немає коментарів:

Дописати коментар