Таке духмяне та сонячне варення стане справжнім смаколиком зимового вечора.
Інгредієнти:
1 кг абрикос (важливо, щоб в них легко відділялася кісточка)
3 скл. цукру
лимонна кислота - по бажанню
Абрикоси (не перестиглі, які тримають форму) помити та почистити від кісточок
Складати почищені абрикоси шарами в емальовану посудину, пересипаючи кожен шар цукром (з 1 кг абрикос у мене виходить приблизно 3 шари, кожен з яких я пересипаю склянкою цукру) - верхній шар має бути цукор.
Залишити абрикоси з цукром, щоб пустили сік (якщо пересипати зранку - залишити до вечора, якщо з вечора - до ранку).
Далі проварити абрикоси на досить сильному вогні, щоб вони певний час кипіли у власному сиропі, доки він не набере певної не водянистої, а більш насиченої консистенції, трішки загусне (можна наливати трішки сиропу на блюдце та пробувати його на смак та консистенцію, орієнтир - втрата водянистості, стає е як компот, а як рідке варення). Цей процес займає, як правило хвилин 10-15 і залежить від водянистості самих абрикос.
Поки варення вариться, спробувати його на смак: якщо кислинка відсутня і її не вистачає, можна додати дрібку лимонної кислоти.
Розкласти варення по стерильним банкам, закатати, перевернути та залишити до вистигання.
З 1 кг абрикос виходить 3 неповних баночки по 0,5 л варення (як на фото).
За таким же принципом варю і варення зі слив, лише часто додаю до нього різні добавки.
покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, кулинарный блог, пошаговый рецепт, рецепт с фото, абрикос, абрикоси, варення, абрикосове варення, варення з абрикос, варення з абрикосів, консервація, консервування, заготовки на зиму, варенье, варенье из абрикос, абрикосовое варенье, консервирование, консервация, заготовки на зиму, абрикосы
Немає коментарів:
Дописати коментар