Чималі врожаї ожини спонукають шукати рецепти з її використанням. Один з таких рецептів - компот з ожини з додаванням базиліку.
Потрібно відмітити, що ожина гармонійно поєднується з базиліком, напій виходить гарного кольору та приємного смаку.
Інгредієнти:
1,5 скл. ожини
2-3 гілочки базиліку
1 скл. цукру
0,5-0,7 ч.л. лимонної кислоти
крутий кип'яток
Приготування:
Поставити стерилізуватися трилітрові банки: банки помити, поставити у холодну духовку та після цього включити її на 150 град.; коли банки висохли, використовувати їх для консервації.
Ожину та базилік помити, дати стекти воді.
Тим часом завершують стерилізуватися банки, тож вийняти їх з духовки та покласти на дно ожину і базилік.
Зверху насипати 1 скл. цукру та 0,5-0,7 ч.л. лимонної кислоти (залежить від того, наскільки солодка чи кисла ожина), залити до верху крутим кип'ятком.
Банку закатати металевою кришкою (кришки попередньо прокип'ятити пару хвилин), перевернути та укутати до повного вистигання, щоб ягоди добре проварилися.
покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, кулинарный блог, пошаговый рецепт, рецепт с фото, консервація, консервування, заготовки на зиму, консервирование, консервация, заготовки на зиму, базилик, ежевика, компот, ежевичный компот, компот из ежевики, заготовка ежевики, рецепт с ежевикой, консервирование ежевики, ожина, рецепт з ожиною, ожиновий компот, компот з ожини, базилік, консервування ожини, переробка ожини, що приготувати з ожини, рецепт з ожиною
Немає коментарів:
Дописати коментар