субота, 10 березня 2018 р.

Торт "Кораловий риф"



Торт смачний, досить шоколадний та ситний, разом з тим дуже солодкий, тому, дещо відступаючи від оригінального рецепта, я додаю до нього певну кислинку - вишні чи малину, щоб не було приторно.

Дуже зручно, якщо заготовку з безе зробити напередодні, тоді приготування торту займе менше часу, якщо ж залишити все на один вечір - досить загайно.

Для безе:
3 білки
1 скл. цукру або цукрової пудри
2-3 вафельні коржі (коржі для вафельного торта)

Для шоколадного бісквіта:
1 скл. сметани
1 скл. цукру
3 жовтки
3 ст. л. какао
1 ч.л. соди (погасити оцтом)
1,5 скл. борошна

Крем:
1 пач. масла (200 г) кімнатної температури
1 банка (400 г) згущеного молока (варене чи не варене - на свій смак або по наявності - і так, і так смачно)

 + якісь кисленькі ягоди (наприкад, малина або вишні)

Шоколадна глазур (по бажанню):
7 ст.л. цукру змішати з
7 ст. л. какао +
7 ст.л. сметани.
Все перемішати та варити на невеликому вогні до повного розчинення цукру та до початку загусання глазурі.

Для цукрового сиропу (при бажанні додатково пропитати коржі):
цукор
вода
коньяк

Приготування безе:
Білки збити з цукром чи цукровою пудрою до стану стійких піків (щоб при перевертанні білкова суміш не випадала з посудини)


Намастити білковою масою коржі для вафельного торту та поставити в духовку сушитися при т-рі 160 град. С







Приготування бісквіту:
цукор змішати з какао, додати жовтки, сметану, гашену соду та борошно, все перемішати.


Вилити в форму та випекти при т-рі 180-170 град. С до готовності.
Вийняти готовий корж, остудити та розрізати на 3-4 коржі (залежить від діаметру форми та висоти готового бісквіту)


Крем:
м'яке масло збити до пишності, додати згущене молоко, ще трішки збити


Збірка торта (якщо розрізати бісквіт на 3-4 коржі):
нижній корж змастити кремом,
ягоди (за бажанням),
бісквіт,
крем
бізе (вафлею вниз),
крем,
ягоди (за бажанням),
бізе (вафлею вверх),
крем,
ягоди (за бажанням),
бісквіт,
крем (якщо є ще один бісквіт),
бісквіт (якщо є),
шоколадна глазур.








Зверху кожен може прикрасити торт за власним смаком - можна просто притрусити трішки цукровою пудрою, або ж покрити кремом, або ж полити шоколадною глазуррю.
В моєму варіанті - глазур та малина або ж глазур та апельсин чи буль-які інші ягоди/фрукти за смаком.








Для любителів горіхів можливий також варіант додати смажені горіхи в безе перед його випіканням або ж додати їх до крему, або ж - густо насипати між шарами безе.

P.S. Часто формую не один, а 2 торти, використовуючи на кожен по одному білковому коржеві. З одним тортиком можна сміливо іти в гості, а другим - насолоджуватися вдома.







Немає коментарів:

Дописати коментар