субота, 10 березня 2018 р.

Кокосові млинці


Я б навіть назвала їх не млинці, а млини, так як випікаються вони на всю сковорідку. Смачні, гарно урізноманітнять млинцевий арсенал будь-якої господині, дуже подобаються дітям та зовсім не загайні в приготуванні.

Для тіста:
450 мл молока (можна замінити водою, однак на молоці смачніше)
2 ч.л. сухих дріжджів
5 ст.л. цукру
0,5 ч.л. солі
5 ст. л. олії
3 яйця
50 г кокосової стружки
450 г борошна

В тепле молоко додати трішки цукру та сухі дріжджі, дати дріжджам підійти


В іншій посудині змішати яйця з цукром. що залишився, сіллю, олією, збити.


До яєчної маси додати молочно-дріжджову, перемішати, додати кокосову стружку та борошно.
Все гарно перемішати, щоб не було грудочок.
Залишити тісто на 1 годину в теплі підходити.


За цей час тісто збільшиться приблизно вдвічі, тоді його перемішуємо та починаємо випікати млинці.


На сковорідку наливаємо небагато олії та черпаком наливаємо і розправляємо тісто по всьому дну сковорідки.


Випікаємо млинці з двох сторін до золотистого кольору.


У мене з однієї порції тіста виходить 5-6 млинців діаметром 22 см та висотою близько 1 см.


Коли куштуєш такі кокосові млинці, одразу розумієш, що ідеальним доповненням до них буде згущене молоко, хоча вони чудово смакують також і з варенням, та й просто самі по собі.

Немає коментарів:

Дописати коментар