Я б навіть назвала їх не млинці, а млини, так як випікаються вони на всю сковорідку. Смачні, гарно урізноманітнять млинцевий арсенал будь-якої господині, дуже подобаються дітям та зовсім не загайні в приготуванні.
Для тіста:
450 мл молока (можна замінити водою, однак на молоці смачніше)
2 ч.л. сухих дріжджів
5 ст.л. цукру
0,5 ч.л. солі
5 ст. л. олії
3 яйця
50 г кокосової стружки
450 г борошна
В тепле молоко додати трішки цукру та сухі дріжджі, дати дріжджам підійти
В іншій посудині змішати яйця з цукром. що залишився, сіллю, олією, збити.
До яєчної маси додати молочно-дріжджову, перемішати, додати кокосову стружку та борошно.
Все гарно перемішати, щоб не було грудочок.
Залишити тісто на 1 годину в теплі підходити.
За цей час тісто збільшиться приблизно вдвічі, тоді його перемішуємо та починаємо випікати млинці.
На сковорідку наливаємо небагато олії та черпаком наливаємо і розправляємо тісто по всьому дну сковорідки.
Випікаємо млинці з двох сторін до золотистого кольору.
У мене з однієї порції тіста виходить 5-6 млинців діаметром 22 см та висотою близько 1 см.
Коли куштуєш такі кокосові млинці, одразу розумієш, що ідеальним доповненням до них буде згущене молоко, хоча вони чудово смакують також і з варенням, та й просто самі по собі.
Немає коментарів:
Дописати коментар