Лінивим цей хлібець називаю тому, що затрати сил на його приготування мінімальні, з цим справляється навіть дитина (перевірено ;-))
Для тіста потрібно (склянки 220 мл):
2 склянки борошна
1 ч.л. солі
2 ч.л. цукру
1 ч.л. сухих дріжджів (дрібні гранули)
1/5 склянки чищеного насіння соняшника
1/5 склянки насіння льону (чи іншого насіння, горіхів, які подобаються)
1 склянка води (+/- 50 мл, залежно від борошна)
Всі сухі інгредієнти змішати
Додати теплу воду та просто перемішати ложкою.
Вийде липке тісто.
Форму вистелити фольгою, змастити її олією та викласти туди тісто/
Зверху накрити плівкою (якщо форма низенька, то плівку змастити олією, щоб коли тісто підійде - не прилипло до плівки) та поставити в холодильник (я замішую ввечері та залишаю в холодильнику до ранку)
Вранці достаємо форму з хлібцем, який за цей час підійшов
Знамаємо плівку та ставимо в духовку.
Лише після цього духовку вулючаємо на 200 градусів та випікаємо хлібець до готовності.
Скоринка у цього хлібця виходить дуже тверда, а під нею - м'який хліб. Для того, щоб трішки пом'якшити скоринку, можна при випіканні хлібця на низ духовки поставити якусь посудину з водою.
Важливо!!! Якщо перетримати тісто в холодильнику, в готового хлібця може виникнути легкий присмак ніби цвілі. Можливо, такий ефект дає насіння, яке довгий час знаходиться у вологому середовищі.
кулінарний блог рецепт покроково рецепт з фото хліб хлібець піст пісна їжа насіння льону соняшника горіхи борошно випічка легкі рецепти легкий рецепт разом з дітьми без яєць до посту кулинарный блог рецепт пошагово рецепт хлеба лёгкий рецепт хлеба хлеб с семечками семечки постная еда постный рецепт к посту без яиц без жира готовим вместе с детьми хліб з насінням без жиру готуємо разом з дітьми орехи
Немає коментарів:
Дописати коментар