середа, 21 лютого 2018 р.

Торт "Піна Колада"


Цей торт досить легкий у виконанні,  а результат порадує своєю ніжністю.  До того ж,  він виходить великим,  вистачить на велику компанію.

Для бісквіту потрібно:
7 яєць (білки та жовтки окремо)
200 г цукру
125 г борошна
75 г крохмалю
Ваніль (по бажанню)

Для крему:
600 мл молока
2 яйця (можна без яєць)
200 г цукру
125 г борошна
25 г крохмалю (крохмаль можна замінити борошном)
200 г вершкового масла кімнатної температури
100-150 г кокосової стружки

Для збирання торта також потрібні консервовані ананаси (1 банка).

Приготування бісквіту:
Білки з 7 яєць відділити від жовтків



Збити 7 білків до білої піни,  поступово додаючи 100 г цукру


Окремо збити (або хоча б гарно розтерти) зі 100 г цукру 7 жовтків


Легенько домішати жовтки до білків


125 г борошна змішати з 75 г крохмалю та ваніллю, дерев'яною або силіконовою лопатою вмішати його в яєчну масу (вмішувати потихеньку,  знизу вверх,  щоб білки не осіли)


Форму для бісквіта вистелити фольгою та змастити її олією. Вилити в неї готове тісто


Випікати при 180 градусах до готовності



Готовий бісквіт остудити та розрізати на 3 тонких коржі


Приготування крему:

Так як торт досить великий, я готувала крем з 1 л молока, збільшивши відповідно і кількість інших продуктів, крім кокосової стружки (її кількість взагалі можна варіювати за власним смаком). Навіть якщо після збирання торту крем залишиться, він чудово смакуватиме як окремий десерт.

2/3 молока поставити закіпати.
Тим часом яйця розтерти з цукром, додати ваніль та частинами додавати борошно і крохмаль, гарно вимішати, щоб не було комочків та розбавити все 1/3 молока, яке ми не кип'ятили).
Коли 2/3 молока закипить, тоненькою цівкою влити в нього яєчно-борошняно-молочну суміш та, постійно помішуючи, варити до загустіння крему.
Коли крем охолоне, збити його з м'яким вершковим маслом та додати кокосову стружку.
Після збиванням з маслом крем стане блискучим та дуже ніжним на смак.


Збирання торту:
Нижній корж просочити юшкою із консервованих ананасів та змастити кремом.


Поверх крему викласти нарізані ананаси та накрити наступним коржем.


Далі все повторюємо з другим та третім коржем. Зверху торт прикрашаємо ананасами та кокосовою стружкою.









бісквит, тісто, рецепт приготування торта з бісквітного тіста, приготування заварного крему, покроковий рецепт, кулінарний блог, рецепти випічки, торт, бисквит, тесто, бисквитное тесто, рецепт, пошаговый рецепт, кулинарный блог, выпечка, рецепты выпечки, солодке, сладкое, гості, гости, яйця, подарок, подарунок, до чаю, к чаю торт рецепт торта піна колада анананаси заварний крем великий торт кокосова стружка солодощі випічка на свято до святкового столу Пина Коллада ананасы консервированные сладости выпечка к праздничному столу День рождения День народження заварной крем кокосовая стружка удачный бисвит рецепт хорошего бисквита крахмал бисквитное тесто вдалий бісквіт рецепт гарного бісквіта

Немає коментарів:

Дописати коментар