Чудова аджика для любителів гостенького, яку можна зберігати в холодильнику досить довгий час. Особливо вона гарна тим, що всі інгредієнти не варені, а свіжі. Можна використовувати як самостійний соус, або ж додавати в інші страви.
Інгредієнти (вага вказана для вже чищених овочів):
1 кг помідорів
400 г болгарського солодкого перцю
200 г часнику
250-300 г пекучого червоного перцю
1 ст. л (без верху) солі
Перець для цієї аджики бажано брати червоного кольору, тоді її колір буде насичено червоним.
Приготування:
Помиті та почищені овочі і часник перемолоти на м'ясорубці, перемішати, додати сіль.
Впринципі, аджику вже можна куштувати та розлити по чистим, стерильним банкам, накрити кришками та сховати в холодильник.
Але для остаточного поєднання всіх її інгредієнтів, переливаємо всю аджику в одну банку або емальовану каструлю та залишаємо при кімнатній температурі бродити на кілька днів. При цьому на поверхні аджики буде з'являтися пінка. 1-2 рази в день її перемішуємо.
Коли така пінка перестане утворюватися, це означатиме, що аджика остаточно "визріла".
Саме тоді вже розливаємо аджику в менші баночки та ховаємо в холодильник (у нас в холодильнику стояла до новорічний свят, можливо зберігатиметься і довше, однак ми свою з'їли - серед зими свіжа аджика смакує по-особливому!).
покроковий рецепт, рецепт з фото, кулінарний блог, кулинарный блог, пошаговый рецепт, рецепт с фото, заготовки на зиму аджика соус помідори часник перець гостре пекуче сира аджика гостра аджика аджика соусы аджики соуси помидоры чеснок перец острая аджика сырая аджика без варки острое
Немає коментарів:
Дописати коментар